ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Outfit inspo // 11 x online tweedehandskleding shoppen

De tijd dat tweedehandskleding vies werd gevonden, is gelukkig grotendeels voorbij. In tweedehandskleding(web)winkels hangt mooie, onbeschadigde kleding die vooraf gereinigd is. De laatste jaren koop ik daarom bijna niets anders meer dan secondhandjes! Het is duurzaam, goedkoper en de romanticus in mij vindt het geweldig dat mijn spulletjes al een heel leven voor mij hebben gehad. Ik tover het overal vandaan en het allerfijnste is als het dan ook nog eens lekker blijkt te matchen.

Moderne Hippies x Outfit inspo lente-1-3

Moderne Hippies x Outfit inspo lente-1-10

Moderne Hippies x Outfit inspo lente-1-11

Moderne Hippies x Outfit inspo lente-1-7

Moderne Hippies x Outfit inspo lente-1-8

Waar ik het allemaal vandaan haal? Nou, dit hele outfitje online! In webshops, van advertentiesites, via social media. Hieronder vind je mijn 10 favoriete online secondhand adresjes!

Webshops

Kleretoko is de webshop van Mira, die nog steeds alle pakketjes wegbrengt op de fiets. Een boel liefde in je brievenbus dus! Wat begon bij het organiseren van kledingruilfeestjes, eindigde in deze leuke webwinkel. Mira is altijd op zoek naar nieuwe schatten en voegt deze twee keer per maand toe aan de site. Leuk voor de moderne hippies in Leiden: bij het ontvangen van je pakketje kun je aan de bezorger een zak eigen kleding meegeven, waarmee je Klere-credits verdient!

Bela Brokata verkoopt tweedehands, bohemian en vintage kleding voor hele lieve prijsjes. Ze geeft elk item 1 tot 5 klavertjes: hoe meer klavertjes, hoe beter de conditie van het kledingstuk of het paar schoenen. Supertransparant, zo weet je precies waar je voor betaalt. En groene karmapunten krijgt ze ook: de verpakkingen zijn hergebruikte dozen!

PHIXI staat op markten, maar heeft gelukkig ook een webshop. Hier vind je vintage kleding, schoenen, tassen en accessoires, zoals hoeden en sieraden. Stuk voor stuk met hand uitgezocht. Heel fijn: alle items staan al gecombineerd met moderne kleding op de foto, zodat je meteen weet wat jij uit je kast moet trekken voor een tof outfitje.

Carlien besloot afgelopen jaar de challenge aan te gaan om drie maanden geen nieuwe kleding meer te kopen. Maar tweedehands mocht wel. Hierdoor herontdekte ze haar liefde voor het zoeken naar de mooiste vintage schatten. Maar ze vond er zoveel, dat ze besloot deze niet allemaal voor zichzelf te houden. De Cliens Vintage webshop was geboren! And I love it. De kleding is prachtig, goed gefotografeerd, heeft een heldere omschrijving én is betaalbaar.

Social media

Misschien iets minder betrouwbaar dan webshops, maar ik heb nog nooit iets vervelends meegemaakt met aankopen via social mediakanalen. Het werkt natuurlijk ook wel mee dat je precies kunt zien wie er achter een account zit en zo de betrouwbaarheid enigszins kunt inschatten.

Via Instagram vind ik tweedehandskleding door te zoeken op de hashtags #instagramkoopjeshoek en #instakoopjeshoek. Een boel kinderkleding, maar de moeite waard om veel te scrollen!
Ook heb ik veel gekocht via de Facebookgroep Bohemian Marketplace. Denk aan: mandalas, aztec printjes, dromerig wit, Ibiza look, lange jurken, sandalen, veertjes en franjes. Meer into de vintage look? Ga dan naar de Facebookgroep Vintage Marketplace. Veel garage sales!

Advertentiesites

Een inkoppertje natuurlijk: Marktplaats. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik na een paar mindere ervaringen – pakketjes niet ontvangen, afspraken niet nakomen etc. – even een Marktplaatspauze heb ingelast. Gelukkig zijn er genoeg andere platforms die het net iets beter hebben geregeld…

Zoals Cazou! Hoewel deze site zich meer richt op kinderkleding, vind je er ook weleens wat grotere pareltjes. En veel voor onder een tientje! Als koper ben je beschermd tegen fraude en voor verkopers is er ook fijne service: na de verkoop krijg je een adreslabel dat meteen als frankering voor je pakketje dient.

Wil jij een echte duurzame kledingkast? Bij designerkledingmarktplaats The Next Closet kun je merken shoppen die hun kleding op een duurzame en eerlijke manier produceren, zoals Filippa K, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Acne en Humanoid. Tweedehands én eerlijk dus! Je kunt verkopen via de DIY-service (en 80% van de opbrengst vangen) of via de Premium-service (The Next Closet stylet, fotografeert en verzendt de items en jij krijgt 50-65% van de verkoopprijs).

De missie van United Wardrobe is om tweedehandskleding overal ter wereld de norm te maken. Er is al zoveel mooie kleding op deze planeet, waarom zouden we altijd maar nieuwe kleding kopen? Op deze site mag geen troep worden verkocht, enkel high quality stuff. Wanneer je je product verkoopt, betaal je 10% aan United Wardrobe. Naast een marktplaats is het ook een social network waar je jouw stijliconen (en hun garderobe) kunt volgen: perfect om wat outfit inspo op te doen!

Koop jij wel eens tweedehandskleding?

Liefs, Suus

Meer outfit inspo nodig?
Hier vind je al onze fair en tweedehands fashion artikelen!

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.