Ja, je leest het goed: een medium. Maar euh, is het niet veel slimmer om gewoon te zoeken naar vacatures? Of met mensen kopjes koffie drinken om een klus binnen te halen? Dat leek mij (nog) geen goed plan en ik zal je uitleggen waarom.

Vertroebeld zelfbeeld

Vrij onverwachts kwam ik zonder werk thuis te zitten en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Alles was ineens een mogelijkheid. De meest uiteenlopende functies en bedrijven kwamen in mijn hoofd voorbij. Om niet heel onbezonnen aan de slag te gaan, besloot ik naar een medium te gaan voor een aurareading. Ik wilde weer handelen vanuit mijn intuïtie. Weer in mijn kracht komen te staan. Focus krijgen in de zoektocht naar mijn droombaan. Maar dat lukt natuurlijk pas écht goed als je weet wat je talenten, passies en drijfveren zijn. Ik had hier geen duidelijk antwoord op. Door de verschillende banen die ik heb gehad, is mijn zelfbeeld wat vertroebeld geraakt. Alles vind ik leuk en van heel veel dingen word ik blij en dat is ook meteen mijn probleem. Met bovenstaande vragen in mijn hoofd ging ik naar Jeanette van Raaij in Amsterdam voor een aurareading: het laten lezen van je persoonlijke energieveld.

Terug in de tijd

Jeanette bereidde mijn aurareading voor door mij een aantal basale vragen te stellen, zoals: leven je beide ouders nog, heb je broers of zussen, waar ben je opgegroeid, hoe was je jeugd, welke opleidingen heb je gedaan en waar woon je nu? Dit kon ze natuurlijk ook aan mijn aura aflezen, maar op deze manier versnelden we het proces. Wat ik heel bijzonder vond, is dat ze gelijk zei: “Je bent in ‘89 geboren, hè.”. Van mijn leeftijd maak ik geen geheim, maar wél op mijn social media kanalen. Ze had dit vooraf dus niet kunnen weten.

We startten de reading. Ik mocht het opnemen met mijn telefoon om het later terug te kunnen luisteren. Jeanette sloot haar ogen om zich volledig op mijn energie te richten en niet afgeleid te worden. Ze keek naar mijn jeugd en benoemde heel beeldend hoe ik als kind was. Volgens haar maakte ik makkelijk contact, wilde ik mensen aan de hand meenemen en mijn eigen belevingswereld laten zien. Tot zover dacht ik: oké, deze theorie zou ze op 50% van de mensen kunnen toepassen.

Tót ze het karakter van mijn beide ouders exact begon te omschrijven en mijn (niet-standaard) visie op relaties benoemde. Hoe kon ze dit weten? Jeanette zoomde verder in op mijn persoonlijke eigenschappen. Ze noemde me creatief en heel erg open. “Je kunt mensen en ruimtes goed aanvoelen en bouwt relaties op met kunstwerken.” Ik veerde op, want ik begon mezelf nog meer te herkennen in haar verhaal. Ze vervolgde met het feit dat ik óveral mogelijkheden in zie. ‘Ai, shit, dat is nou precies mijn probleem…’, maar weer kon ik een checkbox afvinken.

Toekomstige missie

“In jou zie ik ook een echte ondernemer, een freelancer.” Mijn mond viel open, want dat was exáct de vraag die mij intensief bezighield de laatste tijd: zal ik voor mezelf beginnen of in loondienst gaan? Zij legde de consequentie uit van in loondienst gaan: het zal mij stabiliteit bieden, maar mijn energie zou binnen afzienbare tijd opbranden. In het verleden ben ik projectmanager geweest en zij bevestigde dat dit een passende rol kan zijn. Ik zou dan wel meer inhoud aan projecten moeten geven, want dan zou ik op mijn best zijn. Ze benadrukte dat mijn kijk op de wereld uniek is, een sterke maatschappelijke plicht ervaar en enorm geniet van kunst en reizen. En dat mijn missie op deze wereld is om mensen te inspireren, samen te brengen, schoonheid van kunst te laten zien en de wereld een beetje beter te maken. En dat ik in de toekomst deze missie niet alleen in Nederland zal uitvoeren, maar ook in het buitenland. Een hele mooie boodschap waarmee we de reading afsloten.

Ik vond de reading echt een bijzondere ervaring. Ik was vooral benieuwd of ze een generiek verhaal zou vertellen dat op iedereen toepasbaar is of dat het wel volledig op mij gericht zou zijn. Daarom heb ik mijn ervaring vlak na de reading ook met een aantal naasten gedeeld. Zij bevestigden dat het beeld dat werd geschetst echt over mij gaat.

Droom achterna

Het mooie aan deze reading was dat ik weer volledig in mijn kracht ben gezet. Het vraagstuk over in loondienst gaan of voor mezelf beginnen is opgelost. Ik heb geen twijfel meer of freelancen iets voor mij is. Daarnaast heeft ze mijn levensmissie feilloos uitgelegd. Eigenlijk wist ik dit al, maar durfde ik het nooit hardop uit te spreken en beperkte het zich tot dromen. Nu heb ik rust, focus en een extra dosis energie gekregen om me hier 100% voor in te zetten.

Mocht je afvragen of een aurareading iets voor jou is? Ik denk dat het belangrijk is dat je ervoor open staat en ernaartoe gaat met een duidelijke vraag waar je antwoord op wilt krijgen. Een aurareading kan je helpen, maar het staat niet vast hoe jouw toekomst eruit komt te zien. Uiteindelijk heb jij de regie over jouw leven in handen en bepaal jij zelf welk pad je bewandelt. Je hebt altijd een keuze.

Liefs, Jantine

P.S. Amsterdam te ver weg? Van vrienden heb ik ook goede verhalen gehoord over aurareadings bij Etty van der Graaf. Zij werkt vlakbij Doetinchem.

Lees ook:

59705692_10161577642415262_6520691676036464640_o

Jantine schrijft voor Moderne Hippies over zelfontwikkeling. Thema’s die haar bezig houden, zijn: hoe houd je je lichaam en geest gezond? Hoe realiseer je jouw droombaan? Hoe kunnen we de wereld met elkaar een stukje mooier maken? Ze is startend freelancer en wil in haar werk passies als organiseren, maatschappelijke relevantie, kunst en cultuur met elkaar verenigen. Je kunt Jantine volgen op Instagram.

 Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.