1. Travel Essentials Thailand1

Over twee dagen is het zo ver… Dan ben ik op weg naar de warme zon, wit zand en een helderblauwe zee. Ik kan niet wachten! Ik heb er heel veel over gehoord en gezien, maar nu is het dan eindelijk mijn beurt: ik ga naar Thailand! Wat ik er precies ga doen is eigenlijk nog onzeker, maar dat is precies wat ik er zo fijn aan vind (meestal hebben mensen om me heen nog de meeste moeite met het idee dat ik geen plan heb). Het idee is nu dat ik me zal vestigen op één locatie met wi-fi, waardoor ik sowieso kan blijven bloggen. Ik wil er misschien ook nog een tijdje WWOOF-en (werken op een boerderij in ruil voor onderdak en eten), waar ik hopelijk een en ander kan leren over zelfvoorzienend leven, en ik zal tussendoor natuurlijk ook de nodige tripjes maken.

Enkele “essentials” voor mijn reis deel ik vandaag met jou! Kijk hier met me mee:

Travel Essentials Thailand2

USB-stick

Hier staan allerlei soorten trainingen op, zodat ik kan blijven sporten in het buitenland. Momenteel is Shaun T. mijn virtuele training buddy en dat bevalt me erg goed! Heel fijn om mee te nemen als je een tijdje in het buitenland verblijft en in shape wil blijven.

EHBO-kit

Slim en handig: een EHBO-kit met pleisters, een schaartje en enkele medicijnen. Just in case.

Travel Essentials Thailand3

Ik neem enkele verzorgingsproducten mee die ik nog niet ken, maar bewust op reis ga testen. Zoals:

Ultrabalm

Ook in de sterke zon heb ik af en toe wat balsem nodig, bijvoorbeeld voor droge lippen. Voor deze trip ga ik de Ultrabalm van Lush testen.

Natuurlijke mascara

Als ik een tintje heb, doe ik eigenlijk niet of nauwelijks make-up op. Ik neem dan eigenlijk ook niet veel make-up mee, behalve deze natuurlijke mascara van Colourwell.

Natuurlijke shampoo & conditioner

De zee is een regelrechte terror voor mijn droge haar, dus shampoo en conditioner is een MUST. Ook deze komen van Colourwell en zijn compleet natuurlijk.

Toothy tabs

Dit moest en wilde ik per se proberen: de Toothy tabs van Lush. Schijnbaar werkt het echt als tandpasta en gaat het bruisen (gebruik het dus niet als mintje!).

Travel Essentials Thailand6

Droogshampoo

Ik heb nog nooit droogshampoo gebruikt, maar ik ga het deze reis toch maar eens uitproberen. Who knows.

Cultuur Bewust! Boekje

Ik vind het persoonlijk enorm fijn en belangrijk om de cultuur van een land goed te leren kennen. Het is niet alleen respectvol naar de locals; je kunt zelf veel beter anticiperen op hun gewoonten en gebruiken.

Travel Essentials Thailand4

Oordopjes in zakje

Wat is een reis zonder oordopjes? Later terugdenken aan je reis omdat je ‘altijd’ die bepaalde artiest of band luisterde. I love it! Sinds enkele jaren doe ik m’n oordopjes standaard in dit zakje dat ik in Costa Rica heb gekocht. Ik ben namelijk een held in m’n oordopjes kwijtraken, of ik ben weer een uur kwijt om ‘m uit de knoop te halen. Dit werkt heel goed voor beide problemen!

Travel Essentials Thailand5

KRNWTR fles

Ook al kan je geen kraanwater drinken in Thailand, ga ik wel gebruik maken van deze KRNWTR fles! Ik zal geregeld een grote fles water kopen (5-10 liter) en hier vandaan m’n KRNWTR fles vullen en meenemen als ik op stap ben. Het scheelt vooral veel plastic flessen!

Lady-comp

De Lady-comp is een natuurlijk anticonceptiemiddel. Rosalie schreef er eerder al eens een review over; die kun je hier terugvinden.

Paspoort

Duh. Plus – sinds gisteren – een prachtige sticker met het visum erin. Yeah!

Vaccinatieboekje

Doordat ik veel heb gereisd, heb ik gelukkig alle vaccinaties al die ik nodig had voor Thailand. Naast je paspoort is het bij dit soort bestemmingen essentieel je vaccinatieboekje bij je te hebben.

Microvezel handdoek

Deze handdoek is super handig, omdat je ‘m lekker klein kunt maken en super snel opdroogt. Backpack-must-have!

Travel Essentials Thailand7

Natuurlijke zonnebrand

Toen ik vorig jaar enkele weken op Ibiza doorbracht, testte ik aldaar Lovea – een natuurlijke zonnebrand. Deze trip ga ik de Sesame Suntan Lotion testen van Lush! Heel benieuwd naar 🙂

Laptop + de te gekke sleeve van O MY BAG

Dat lijkt me vanzelfsprekend 😉 #bloggerlife

Notitieboekje

Het Virtuele Notitieboekje ontstaat natuurlijk niet voor niets 😉 Een notitieboekje is zo fijn als je op reis bent! Er is extra mentale ruimte om al je creatieve spinsels op te schrijven en daar moet je in het buitenland VOORAL gebruik van maken!

Travel Essentials Thailand8

Stap van de olifant af

Deze winter ondertekende ik de petitie “Stap van de olifant af” en daarmee heb ik beloofd nooit op een olifant te gaan zitten. Zeker nu ik naar Thailand ga, vind ik het extra belangrijk dit ‘uit te stralen’ en hier naar te luisteren. Ik kreeg van World Animal Protection deze badge, die ik aan m’n backpack zal hangen.

Wereldstekker

Need I say more?

Oplader

Extra fijn als je mensen om je heen hebt met dezelfde type opladers (bijvoorbeeld in hostels!): doe er wat washi tape op en je herkent ‘m gelijk!

Travel Essentials Thailand9

Hamamdoek

Handig als handdoek, als ik op het strand ben of het een beetje fris hebt en iets om me heen wil slaan. En ze zijn natuurlijk ook nog eens super leuk!

Adreslabel

Een vriendin heeft dit fantastische adreslabel uit Guatemala voor me meegenomen en ik ben helemaal fan! Komt ook aan de backpack te hangen 🙂

Zonnebril

JA! Want die is weer nodig 🙂 Jeeeej!

Portemonnee

Ik heb m’n BeckSöndergaard portemonnee even ingewisseld voor dit exemplaar dat ik ooit in Londen heb gekocht. Deze portemonnee is een stuk handiger voor pasjes en dat vind ik op reis toch wel praktisch.

Hoofdlampje

Mocht ik me nou echt in een hutje midden in de jungle gaan vestigen zonder licht is een hoofdlampje toch wel bijzonder handig.

Vergeten op de foto te zetten (whoops, thank you stress!):

  • Spiegelreflexcamera (ik moest ergens deze foto’s mee maken)
  • M’n telefoon met een flinke Spotify – offline – playlist
  • Een hoopje kleren 😉

Later deze week zal ik nog enkele tips delen rondom backpacken. Keep you posted!

Q: Herkenbaar? En heb je nog een tip voor mij (voor in m’n tas of Thailand)? Laat dan natuurlijk vooral een reactie achter!

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter en Bloglovin’