Door Anouk.

In mijn vorige blog nam ik jullie mee naar Noord-Vietnam, waar ik betoverd ben door de prachtige natuur van dit bijzondere land! Mijn tweede week bracht ik door in Centraal-Vietnam. Vanaf Hanoi ging ik met de nachttrein naar Hue. Ik mocht van geluk spreken dat ik een plekje had weten te bemachtigen, want de meeste treinen waren volgeboekt vanwege iedereen die met TET richting familie ging. Ik zat dan ook met een volledig Vietnamees gezin in een 4-persoons slaapcoupé en voelde me enigszins een intruder, maar ook dankbaar.

Hue
Hue is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam, een bezoekje aan het keizerlijk paleis kon dan natuurlijk ook niet uitblijven. In Hue lag de temperatuur gelukkig meer in lijn lag met de weinige kleding die ik mee had! Ik huurde er een fietsje en mengde me tussen de motorbike madness. Naast het paleis, waar het heerlijk was om paar uurtjes rond te struinen, heb ik vooral genoten van de markt waar van alles verkocht werd; vissen, vogels, insecten, servies, bloemstukken en dat alles met uitzicht op de rustieke perfume river. Een bezoekje aan Healing the Wounded Heart Tea Room kan ik ook van harte aanbevelen, een schattig tentje dat specialiseert in Vietnamese thee en dat vast zit aan een eco-vriendelijke fairtrade-shop. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel en in de bediening plus winkel werken jongeren met een handicap. Aan de muur hangen posters met Vietnamese gebarentaal, waardoor je de jongeren op gepaste manier kan bedanken!

Vietnam Part II-04

Vietnam Part II-07Vietnam Part II-15

Vietnam Part II-10

Vietnam Part II-13

Vietnam Part II-09

Vietnam Part II-14

Hoi An
Met de bus vertrok ik vanaf Hue naar het pittoreske Hoi An. Hoi An heeft zonder twijfel mijn hart gestolen: it is impossible to resist the charme of this place! Ik werd op slag verliefd op de vele kleine straatjes, steegjes en bruggen, de kleurrijke huizen, de prachtige lampionnen die dit stadje ’s avonds sfeervol verlichten, de levendige markt vol geuren en kleuren en bovenal de heerlijk relaxte sfeer die hier hangt. Het is moeilijk afscheid nemen van deze plaats en ik heb dan ook veel mensen ontmoet die langer zijn gebleven dan vooraf gepland. In Hoi An vierde ik TET, bijzonder om mee te maken en het vuurwerk was amazing! Ik sprak hier ook af met twee leuke Tinder-matches. Tinder op reis bleek een laagdrempelige manier om fellow travelers te ontmoeten, dat bewijst maar weer…op reis is alles mooier, haha! Eén van de matches kreeg onverwacht een romantisch staartje en waar is het beter genieten van een travel crush dan in dit schilderachtige havenplaatsje ;-). Vanaf Hoi An ben je overigens ook zo met de fiets, motor of zelfs lopend (wat wij deden) aan zee: ‘nieuwjaarsdag’ ben ik dan ook heerlijk gaan uitbrakken op het strand!

Vietnam Part II-06

Vietnam Part II-08

Vietnam Part II-02
Vietnam Part II-01

Vietnam Part II-11

Vietnam Part II-03

Vietnam Part II-05

Vietnam Part II-12

Anouk Vietnam 2

Vanaf Hoi An zou ik doorvliegen naar het Zuiden. Dat vertrek werd nog even erg spannend, want vlak voor uitchecken en mijn nachtelijke taxi naar het vliegveld kwam ik erachter dat ik mijn bankpas verloren was! Net op het moment dat mijn creditcard inactief was geworden (handig, midden in mijn vakantie werd ik overgezet naar een andere maatschappij) en ik met onvoldoende cash zat, plus alle banken/ Western Unions waren die dagen dicht vanwege TET… Hoe het allemaal toch nog goed kwam en waar ik in Zuid-Vietnam geweest ben, vertel ik jullie in mijn laatste reisblog!

Liefs, Anouk

Q: Zouden jullie zelf graag een keer naar Vietnam willen gaan?