NEDERLAND

Een weekendje Zwier: pauze in een druk leven

Toe aan een weekendje rust? Buiten leven, omringd door de natuur, slapen in een tent met toch wat luxe en comfort? Dan is Zwier wel een heel fijn plekje dat zich nét buiten Amsterdam bevindt. Zwier noemt zichzelf ook wel “de vrijhaven van de stad”. Wij deden de test.

Duurzaam reizen - banner

Moderne Hippies x Zwier - 1

Vrijdag

We vertrokken vrijdagmiddag na werk richting de Vinkeveense Plassen en belandde binnen 15 minuten in een compleet andere wereld. Een prachtig weggetje midden in het groen en water verwelkomde ons direct bij het gevoel van Zwier: wat een rust!
Eenmaal op het terrein zag het eruit als moderne-hippie-heaven: luxe ingerichte Bell-tenten, een prachtige kas die dient als keuken en een gedeeld badhuis met moderne en schone douches & toiletten. In de tent was een houten vloer gelegd en stond een boxspring, mooie stoeltjes en een koelkastje.

Wacht, zijn we dan nu eigenlijk voor de eerste keer aan het “glamperen”…?

Moderne Hippies x Zwier - 2

Processed with VSCO with hb1 preset

Moderne Hippies x Zwier - 10

Processed with VSCO with hb1 preset

Zaterdag

Op zaterdagochtend werden we aangenaam verrast met het lekkere en gezonde ontbijt met o.a. huisgemaakte granola, bananenbrood en een vegan smoothie. Het een werd voor je gemaakt, maar je kon voor het ander ook jezelf helpen. Bij de lunch gebruikte ik zelf de keuken/kas. Fijn, want het geeft toch een beetje het gevoel dat je thuis bent: alles ligt in feite klaar om gebruikt te kunnen worden.

Moderne Hippies x Zwier - 11

Na de lunch “brak” ik pas echt, kwam ik zowaar los van de drukte en kwam het “er moet even niks” momentje. Ik deed een dutje in de tent (en ontdekte veel te laat dat de ándere kant van het tentje ook open kon, daardoor werd het dutje extra fijn) en ging de relax-knop eindelijk aan. We hadden ons aangemeld voor het gezamenlijke diner voor ’s avonds, waar we aan een lange, gezellige tafel genoten van de vegetarische roti. Extra leuk aan dit moment was de kennismaking aan tafel met onze mede tipi-gangers. Lekker tafelen, kletsen en de tijd vergeten: opeens ben je echt even op vakantie en vergeet je de tijd. Je bent gewoon lekker dáár.

Moderne Hippies x Zwier - 12

Extra leuk was het om die avond met één van de eigenaren, Yordi, te kletsen. Zo kwamen we erachter dat Zwier oorspronkelijk het familiebedrijf Winkeloord was en nu door de derde generatie wordt voortgezet. Dochters Esther & Mariska en schoonzoon Yordi besloten drie jaar geleden het bedrijf over te nemen om te gaan delen wat de plek hen geeft: pauze in een druk leven. Zwier moet daarnaast een duurzame buitenplaats zijn waar energie stroomt. Tijdens de avond kwamen we ook achter de grote dromen die de familie samen deelt, waardoor ik er zeker van ben dat dit fijne plekje nog véél mooier gaat worden. Ze staan ook heel erg open voor feedback of nieuwe ideeën en handelen op de lean start-up methode: gewoon doen en onderweg veel fouten maken, om er vervolgens van te leren en verder te groeien. I. Love. It.

Goed om te weten:
Inbegrepen bij de overnachting zit het ontbijt, een yogales en het gebruik van kano’s en SUP’s.

Zondag

Na nog een nacht in het fijne bed, zetten we zondagochtend de wekker om naar de yogales te gaan. Met de groep namen we een prachtige, grote boot naar Eiland 11 – het eilandje tegenover ons paradijsje. Wát een lekkere start van de dag! Extra gelukkig waren we, want we hadden het getroffen met de warme temperaturen dat weekend. Na de yogales besloten we het water op te gaan en de kano te pakken. (Suppen is overigens ook een hele leuke mogelijkheid!) De gehele middag waren we op het water. Ondanks dat alles energie had gekost, gaf het ons vooral energie om lekker de hele dag buiten te zijn en te genieten van de Nederlandse natuur.

Al met al voelde 48 uur in Zwier aan als een minivakantie van een paar dagen. Het is de perfecte plek voor de stedeling die positieve energie wilt opdoen en tot rust wilt komen. Varen, zwemmen, werken, logeren en ontspannen… het kan er allemaal. Een absolute aanrader.

Je kunt er naast een ontspannen weekend overigens ook een brainstormsessie, vergadering, meerdaagse training of retreat volgen in “De Werfplaats”. Dat biedt ook veel potentie voor merken en mooie events in de toekomst. In de gaten houden dus!

Meer weten? Check www.zwier.nl.

Tip! Bewaar deze trip op Pinterest:

Moderne Hippies x Weekendje Weg Zwier

Meer zien? Bekijk hier m’n vlog van onze belevenissen op mijn (Engelstalige) YouTube-kanaal:

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Zou jij hier weleens een weekendje willen zwieren?

Meer inspiratie opdoen voor een weekendje weg in eigen land?
Klik hier.

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.