Deze zomer mocht ik kennismaken met een van de parels van Europa: de Algarve in Portugal. Vluchten richting Faro zijn spotgoedkoop, het leven aldaar is óók niet prijzig én bovenal: de kustlijn is er buitengewoon mooi. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan dit prachtige gebied.

Duurzaam reizen - banner

Nog niet overtuigd? Bij deze vier prachtige plekjes die ik iedereen kan aanraden:

1. Ponta da Piedade

Vlakbij het gezellige Lagos namen wij de kajak en gingen we op ontdekking uit in, misschien wel het mooiste gebied van de Algarve: Ponta da Piedade. Denk aan steile rotsformaties, grotten en pieken. Het fijne, blauwe zeewater bleek hier en daar lekker wild te zijn, wat voor sommige kajakkers iets teveel van het goede bleek te zijn (lees: zeeziek). Ik kon wel genieten van het avontuur – zolang we een beetje afstand hielden van de rotsen. Voor we het wisten trok een golf ons zo mee… 😉

Toch liever op het land blijven? Je kunt er ook prachtige wandelingen maken. Vanaf boven is het uitzicht weer helemaal anders en net zo prachtig.

FYI: Ik ging er kajakken met www.kayaktours.com.pt.

2. Praia de Dona Ana

Moderne Hippies x Algarve 17

De winnaar van alle plekjes die ik er zag, is toch wel Praia de Dona Ana. Voordat je naar het prachtige strand beneden wandelt, is het zeker de moeite waard vanaf boven te genieten van het uitzicht. Dit is, voor mij, het mooiste strand dat ik (tot nu toe) in de wereld heb gezien. En hier wil je dan ook zeker een dagje, of twee, vertoeven…

3. Praia do Carvoeiro

De Algarve bekijken vanaf zee biedt een nieuw perspectief en ook een prachtig uitzicht. Ik nam de boot vanuit de haven in Albufeira en spotte onderweg ook nog eens dolfijnen. Wat een feest! Alsof dat niet al zorgde voor een oase aan rust en eenheid met de natuur, voeren we vervolgens richting allerlei rotsformaties waar je met de boot de grotten mee in kon gaan. Extra fijn is dat je op deze manier snel nog meer prachtige stranden ontdekt, waar je later naartoe kunt gaan. Zeker de moeite waard!

FYI: Ik nam de boot met www.dreamwavealgarve.com.

4. Cathedral Cave

Met dezelfde boot bezochten we de Cathedral Cave. ZO. MOOI. Man man man, wat had ik daar graag een paar uur willen zijn. Je kunt er simpelweg zijn en compleet in awe zijn. Hier bedacht ik me dat mijn vader – landschapsarchitect – altijd heeft gezegd dat de natuur de beste architect ter wereld is. Als je hier staat, begrijp je weer waarom.

Het handigste is om naar Praia de Benagil (zie foto boven) te gaan en vanuit daar links naar de Cathedral Cave te zwemmen/snorkelen.

Maar er is meer: je kunt er snorkelen naar zeepaardjes, hiken in natuurgebieden zoals Costa Vicantina Natural Park, cultuur opsnuiven in het gezellige Lagos en genieten van de lokale keuken, die zich daar met name specialiseert in lokale vis. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan de regio. Ik stond versteld van de schoonheid ervan. Het is er zéker een om naar terug te gaan.

Wil je het allemaal in bewegend beeld zien? Bekijk dan mijn (Engelstalige) video op mijn YouTube-kanaal:

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Tip!

Ben je op zoek naar een reisgids in de regio? Tijdens deze trip werden wij begeleid door Diana van Portugal4U. Ik had hiervoor nog nooit zó’n stoere, gezellige en lieve reisgids ontmoet (met natuurlijk énorm veel kennis over de regio). Ze organiseert niet alleen tour guides, maar ook trips voor teambuilding en evenementen naar jouw wens. Écht een aanrader 🙂

Heb jij nog een fijn plekje uit de Algarve die je wilt delen? Laat dan zeker een reactie achter in de comments!

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Meer weten? Check www.visitportugal.com en www.visitalgarve.pt!

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.