Deze herfst maakte ik een mini-roadtripje door Andalusië. Voor de eerste keer huurde ik een Fiat 500 via Sunny Cars, wat stiekem toch altijd nog wel een wens van mij was. In een paar dagen tijd hebben we de leukste dingen gezien en gedaan, en dat kwam mede doordat we zo onafhankelijk waren van het vervoer en zelf naar de plekjes konden rijden waar we op dat moment zin in hadden.

Duurzaam reizen - banner

Bij deze enkele plekken die je zeker niet mag missen tijdens je trip door Andalusië.

1. Málaga

De Costa del Sol roept bij mij nu niet bepaald een goede associatie op, waardoor ik extra verbaasd was hoe leuk Málaga eigenlijk was. Het is een mooi stadje met oude bouwwerken, nostalgische pleinen en die typische Spaanse cultuur – heerlijk om lekker rond te struinen en op een van de terrasjes van de zonneschijn te genieten. Zeker even doen: naar het Picasso Museum gaan. Als geboortestad van Pablo Picasso kon een museum over deze meester van de schilderkunst in Málaga natuurlijk niet uitblijven.

2. Embalse del Conde de Guadalhorce

Cruise met je auto rond de stuwmeren van Embalse del Conde de Guadalhorce – nog geen uurtje van Málaga verwijderd. Het is een prachtig gebied waar je om de zoveel tijd wilt stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt er ook mooie wandelingen maken, picknicken en/of kano’s huren en de meren opgaan. Wij kozen ervoor een huisje te huren via AirBnB en vanuit hier de omgeving te verkennen.

3. El Torcal de Antequera

Het El Torcal natuurreservaat is een van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Je loopt er in een absurdisch, fantasie – bijna Lord of the Rings-achtig – landschap rond. Het gebied wordt ook wel het “pannenkoekengebergte” genoemd. Vanwege de unieke kalksteenformatie geeft het haast een surrealistisch gevoel. Je kunt er een korte hike (circa 30-45 min) of een lange hike (circa 2,5-3 uur) doen.

4. El Caminito del Rey

Dé highlight van onze trip – en nog niet zo superbekend – is de wandeling in de kloof El Caminito del Rey. Je loopt hier drie kilometer langs gigantische kliffen van soms wel 400 meter hoog. Niet doen als je hoogtevrees hebt dus, want ondanks het nieuw aangelegde pad, kan je geregeld nog recht naar beneden kijken en schrikken van de hoogte. De activiteit is nog opkomend, waardoor de plek van bestemming nog niet even duidelijk is aangegeven en je met de auto soms goed moet zoeken naar een geschikte parkeerplek. Sowieso moet je vooraf kaartjes kopen voor de entree. Het is iedere week van dinsdag tot en met zondag geopend en iedere 15 tot 30 minuten worden er mensen toegelaten op de route. Na de wandeling word je bij eindbestemming met een bus weer teruggebracht naar El Chorro.

Roadtrip Sunny Cars x Moderne Hippies

Over mijn ervaringen met Sunny Cars

Door onze huurauto waren we superflexibel en hebben we dit mooie gebied van Andalusië kunnen ontdekken. Wat heel fijn is aan het huren van een auto bij Sunny Cars, is hun all-in formule. Dat houdt in dat je geen extra verzekeringen hoeft af te sluiten, geen verborgen kosten maakt en geen gedoe ter plaatse hebt (en dat is écht allemaal zo). Bovendien had ik bij het reserveren gekozen voor het Premium servicepakket, waardoor ik voorrang kreeg bij het ophalen van de auto en het huurcontract al klaarlag en enkel ondertekend hoefde te worden, doordat ik vooraf alles had kunnen invullen. Hierdoor ging alles sneller en kon ik binnen no-time de auto instappen.

Oeps!

Na mijn trip bleek de auto schade te hebben. Schade die ik zelf vooraf, tijdens en achteraf niet gezien had, dus waar ik logischerwijze enorm van baalde. Toch liep ook dit proces heel soepel. Ik heb achteraf een schadeformulier moeten invullen en binnen een paar weken kreeg ik het volledige bedrag teruggestort op mijn rekening. Superfijn dus, en precies wat ze vooraf communiceren. Al met al echt een aanrader dus!

Wanneer vindt jouw volgende avontuur in Andalusië plaats?

Lees ook: Roadtrip Andalusië // Sevilla, Cordoba, Granada en Rhonda

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sunny Cars. Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken? Stuur ons dan gerust een mailtje.

 Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.