Ibiza ádemt natuurlijk Moderne Hippies. Niet voor niets schreven we al meerdere artikelen over ons favoriete hippie-eiland. Het was dus quite a challenge, maar het is me gelukt: ik ontdekte 6 niéuwe hotspots tijdens mijn weekje Ibiza. Hier komen ze!

 • Los Enamorados

Twee jaar geleden kochten los enamorados -de geliefden- Pierre en Roze een bouwval in het ongerepte noorden van Ibiza. Na een volledige renovatie is dit nu een van de mooiste bohemian plekjes op het eiland. Alles is tot in de puntjes gestyled: het ligterras onder de sterrenhemel, de concept store met nieuwe en vintage vondsten uit de hele wereld, de negen hotelkamers (met zeezicht), de brocante tuin en de bijzondere gerechten, gemaakt door een Peruaanse chefkok. Ik heb op weinig plekken zó lekker gegeten als hier.

En dan het uitzicht: Los Enamorados ligt boven oude boothuizen van vissers en kijkt uit op een haventje, waar je de zon ziet ondergaan en in het goede seizoen dolfijnen kunt spotten! Los Enamorados is het ritje naar Portinatx echt meer dan waard.

moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-5moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-7

moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-8

Los Enamorados
Carretera de Portinatx, 103
07810 Portinatx

 • Aubergine

Op een verborgen plekje midden op het eiland vind je de idyllische tuin van Aubergine. Hun slogan: From Farm To Table. De superlekkere gerechten komen dus rechtstreeks uit de groentetuin naast het terras. Prachtige plek, lieve bediening en heerlijke wijn. Perfect voor een romantisch avondje!

Klein puntje: je krijgt het idee dat je bij een vega restaurant gaat eten, maar dat is dus zeker niet zo. Zelfs de chef’s special aubergine was gevuld met lamsvlees. De vega(n) gerechten die er zijn, smaken overigens wel goddelijk. Keuzestress? Neem dan de Buddha bowl met pinda-chilisaus!

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-4

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-5

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-3

Aubergine
Carretera de San Miquel, km 9,9
07815 Sant Miguel de Balansat

 • Picadeli

Geen zin om zelf te koken of uitgebreid uit eten te gaan? Bij Picadeli zijn de homemade maaltijden take-away. En ze zijn fantastisch! Niet gek, want Picadeli is namelijk opgezet door de beroemde Paloma familie. Wij aten een vega lasagne en een zoete aardappel salade, maar het aanbod is elke dag anders. Get surprised, laat een box vullen met drie gerechten en open het pas om het strand. Ook fijn: alle gebruikte materialen zijn recycle- en composteerbaar.

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1

moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-11moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-10

Picadeli
Can Serreta, Local 2
Santa Gertrudis

 • Passion Cafe

De kers op de taart in foodie heaven Ibiza! Met meer dan 50 juices, smoothies en shakes op de kaart is Passion Cafe dé healthy spot om wat vitamientjes bij te tanken. Wel allemaal rond de 8 euro, maar dat is blijkbaar Ibiza-style.  Het eten is voornamelijk vega(n) en/of raw en bestaat zo veel mogelijk uit gezonde en lokaal geteelde ingrediënten.

En het beste nieuws? Er is niet één Passion Cafe op Ibiza, maar vier stuks! Ik at mijn Mediterraanse brekkie in San Jose, maar dat kun jij ook doen in Santa Eularia, La Marina of Playa d’en Bossa.
moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-15

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-14

Passion Cafe
Carrer de Pere Escanellas
Santa Jose

 • S’Escalinata

De leukste spot in de schitterende oude stad Dalt Vila! Plof neer op een van de kussens op de schots en scheve trap, bestel een sangria en wat tapas en geniet. Niet alleen van de kleurige kussens, maar ook van de kleurrijke mensen. Fijn!

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-13

moderne hippies hippie hotspots ibiza -1-12

S’Escalinata
Carrer Portal Nou 10
07800 Dalt Vila

 • Santa Agnès de Corona

  Voor de perfecte sundowner ga je niet naar het knetterdrukke Sunset Ashram, maar naar het natuurgebied Santa Agnès. Neem je date en een flesje wijn mee en zoek een van de fijne plekjes met adembenemend uitzicht. Extra leuk: elke avond zitten hier mensen gitaar te spelen tijdens de zonsondergang. Jack Johnson terwijl de hemel rood kleurt, het ultieme gevoel van vrijheid.

  Hier vlakbij zit restaurantje Las Puertas del Cielo. Geweldige ambiance, maar met welgeteld nul vega gerechten op de kaart hield ik het bij een wijntje en wat olijven. Ook heel fijn!

  moderne hippies cover-1-11

  moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-4

  moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-13

  moderne hippies hippie hotspots ibiza-1-14

  Santa Agnès de Corona
  Startpunt (Las Puertas del Cielo):
  Cami Des Pla de Corona KM 2.0,
  07828 Santa Agnès de Corona

  En mijn grootste ontdekking verdiende zelfs een eigen artikel: mijn avontuur naar het geheime strand Atlantis!

  Welke hotspot wil jij zeker bezoeken?

  Liefs, Suus 

Je kunt Moderne Hippies volgen op Instagram.