Suus! Vast niet onbekend, want ik heb jaren geschreven voor Moderne Hippies. Inmiddels ben ik wat life events verder: in huize Guus & Suus loopt nu onze heerlijke peuterpuber Bobbi rond én heb ik Moderne Hippies overgenomen! Waar een koffietje met Zoë toe kan leiden…

Wie ik ook alweer ben? Ik laat het je zien aan de hand van de zes onderwerpen van de site!

DUURZAAMHEID

Wat doen we onze planeet inclusief alle mensen, dieren en planten toch aan? Bewust leven vind ik heel belangrijk. Ik probeer milieuvriendelijker te leven door vega(n) te eten, duurzamer te reizen, te ontspullen en tweedehands en eerlijke kleding te dragen. En ik kan je álles vertellen over wasbare luiers :-). Maar ik ben absoluut geen heilige en vind duurzaam leven in de praktijk soms best lastig. Daarom ga ik zoveel mogelijk tips en initiatieven zoeken en delen! Kunnen we met z’n allen de wereld ietsjes beter maken. 💚

FAIR FASHION

Deze niet-bewuste shopping queen die de hele Primark leegkocht, keek in 2015 de documentaire The True Cost en schrok zich dood. Omdat ik het liefst zo goedkoop mogelijke kleding wilde, moesten andere mensen onder vreselijke omstandigheden werken: dagen van 18 uur, giftige chemicaliën, slavernij, seksuele intimidatie, kinderarbeid… Ik besloot het shoproer rigoreus om te gooien. Sindsdien koop ik alleen nog maar kleding van eerlijke merken. Omdat dit logischerwijs wat duurder is (door de normale lonen en arbeidsomstandigheden), mix ik dit met tweedehands kleding. En deze combi’s ga ik je regelmatig laten zien!

(Ik vind de bewustwording van de mensenrechten inmiddels zelfs zo belangrijk, dat ik een Human Rights Tattoo liet zetten, die je hieronder ziet. Enne… ze zoeken nog meer lege stukjes huid 😉!)

REIZEN

Oooh, mijn mental pictures: duiken met hamerhaaien in Galapagos, in m’n eentje backpacken in Thailand en Laos, de trekking door het Atlasgebergte in Marokko, de loeizware vulkaanbeklimming in Lombok, op een vlot langs de krijtrotsen in China, oud & nieuw in de straten van Nicaragua…

Tja, vliegschaamte kwam tot een paar jaar terug niet in mijn woordenboek voor. En dit blijft mijn grootste groene struggle! Want ik word zó gelukkig van nieuwe culturen en natuurgebieden ontdekken. Ik vind onze planeet echt een paradijs en zou het liefst ALLES willen zien. Maar I cool my jets… pun intended.

NEDERLAND

Na wat omzwervingen (Hengelo, Enschede, Curaçao, Utrecht en Deventer), voel ik me in Nijmegen helemaal thuis. Ik hou van de linkse mensen, van de natuur om de hoek, van de Vierdaagse en van de Kaaij. Van de kleine lokale ondernemingen die elkaar steunen. Van de vele leuke feestjes, maar niet zóveel dat ik fomo krijg. En van het feit dat Nijmegen is verkozen tot meest duurzame stad van Europa!

En Nederland heeft nog zoveel meer (onontdekte) pareltjes. Aan mij de schone taak om de fijne plekken in alle windstreken van ons land op de kaart te zetten. Kom maar door met die tips!

KUNST & CULTUUR

Als het leven uit boeken, festivals en musea zou bestaan, was ik een heel gelukkig mens.

MIND & BODY

In 2015 ben ik ook begonnen met yoga. (Iets met dertig en een dilemma, I guess?) Soms sta ik weken niet op de mat, soms dagelijks. Ik volgde zelfs een intensieve Ashtanga-maand… waar ik vervolgens niets meer mee deed. Hetzelfde geldt voor mijn achtweekse mindfulnesstraining. Oh, en voor de praktische tips van de stilteretraites die ik heb gevolgd. Ach ja, weer genoeg goede voornemens voor 2024…

2024 wordt voor mij het jaar van Moderne Hippies 2.0! Ik heb zoveel zin om over deze zes onderwerpen te gaan schrijven. Leeshonger? Op de website vind je meer dan 300 eerder geschreven artikelen, ook van anderen!

Liefs, Suus
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram