PERSOONLIJK

Die Suus… wie is dat eigenlijk?

Vorige week postte Zoë het artikel over haar soul searching en bracht hierin het nieuws naar buiten dat ik het tweede gezicht van Moderne Hippies word. Wauw!

‘Allemaal leuk en aardig’, denken jullie vast, ‘maar die Suus… wie ís dat eigenlijk?’ Ik geef je een kijkje in mijn leven aan de hand van tien foto’s.

moderne hippies voorstellen suus 001b

Iets met een winactie, een Moderne Hippie Markt en een blogworkshop. Zoë en ik weten zelf ook niet precies meer hoe het is gelopen, maar wat ben ik blij dat ik jaren geleden Moderne Hippies heb leren kennen en er sinds 2015 onderdeel van mag zijn.

Ik ben zo dankbaar voor de mooie momenten die ik dankzij Moderne Hippies heb beleefd: de interviews met enorm gepassioneerde mensen, het contact met de inspirerende MH-community, jullie lieve comments en de perstrips waardoor ik Nederland door een roze bril ben gaan zien. En whioo, nu dus communitymanager en eindredacteur!

Moderne Hippies heeft mijn leven ook veel beter in balans gebracht. Waarom precies, dat lees je verderop in dit artikel.

moderne hippies even voorstellen blogger suus 002

Wat een prachtige mental pictures heb ik opgeslagen in mijn backpackersbrein: mijn soloreis in Thailand en Laos, de trekking door het Atlasgebergte in Marokko, de motorrit in Vietnam over de mooiste kustweg ter wereld, de loeizware driedaagse vulkaanbeklimming in Indonesië, de boottocht langs de adembenemende krijtrotsen van China, oud & nieuw in de straten van Nicaragua…

Ik weet het, ik reis zo veel dat er geen bos tegen op te planten is. En dat is meteen één van mijn groene struggles: ik wil alles zo groen/duurzaam/eerlijk mogelijk doen, maar waar ligt mijn persoonlijke grens? Is het voldoende dat ik altijd de trein in plaats van de auto pak of zou ik echt minder met het vliegtuig moeten gaan? Vind ik afval scheiden genoeg of ‘moet’ ik all the way zero waste gaan leven?

Anyways, genoeg stof voor interessante discussies. Omdat het reizen wel echt door mijn aderen stroomt, probeer ik in ieder geval mijn groene karmapunten op andere manieren te verdienen:

moderne hippies even voorstellen blogger suus 003

Bijvoorbeeld door vegetarisch te eten! Twee jaar geleden (yep, 2015 komt vaak terug, iets met dertig en een dilemma…) begon ik me te verdiepen in de de klimaatverandering. Ik verslond de ene docu na de andere. Wat een eye-opener: de allergrootste milieuvervuiler bleek de bio-industrie.

Toen ik ook steeds bewuster werd van het dierenleed en de invloed op mijn eigen gezondheid, was ik er wel over uit: geen vlees en vis meer op tafel in huize Suus.

Daarom ben ik heel blij met onze nieuwe rubriek Veggie Friday, waarin Zoë en ik onze favoriete vegetarische en vegan recepten met jou delen. Op vrijdag, je verwacht het niet.

moderne hippies even voorstellen blogger suus 004a

Deze unaware shopping queen die de hele Primark leegkocht, keek de documentaire The True Cost en schrok zich dood. Omdat ik het liefst zo veel en goedkoop mogelijke kleding wilde, moesten andere mensen werken onder vreselijke omstandigheden: werkdagen van 18 uur, giftige chemicaliën, slavernij, seksuele intimidatie, kinderarbeid…Ik besloot het shoproer rigoreus om te gooien.

Sindsdien (again: twee jaar geleden) koop ik alleen nog maar kleren van eerlijke merken. Omdat deze logischerwijs wat prijziger zijn (door de normále lonen en arbeidsomstandigheden), mix ik deze met tweedehands kleding. En deze combi’s wil ik je regelmatig laten zien in outfitposts!

moderne hippies even voorstellen blogger suus 005

Ik vind de bewustwording van de mensenrechten inmiddels zelfs zo belangrijk, dat ik deze Human Rights Tattoo liet zetten. En ja, ook ik ben hooked. Tattoo nummer 2 wordt hopelijk aan het eind van het jaar gezet. Enne… hij wordt ook iétsjes groter.

moderne hippies even voorstellen blogger suus 006

Na vele omzwervingen (Hengelo, Enschede, Curaçao, Utrecht, Groningen en Deventer), voel ik me in Nijmegen eindelijk THUIS.

Ik hou van de veelal linkse mensen, van de natuur om de hoek, van de Vierdaagse en van de Kaaij. Van de kleine lokale ondernemingen die elkaar allemaal steunen. Van de vele leuke feestjes, maar niet zóveel dat ik keuzestress krijg. En van het feit dat Nijmegen is verkozen tot meest duurzame stad van Europa 2018!

Aan mij dus de schone taak om het oosten en zuiden (nog) meer op de Moderne Hippies-kaart te zetten! (Tips, anyone?)

moderne hippies even voorstellen blogger suus 007

Is Guus! Ja echt, Guus & Suus. Alleen dat al vond ik natuurlijk voldoende om verliefd te worden op deze leukerd. Inmiddels al zes jaar de liefde van mijn leven, and counting. 

moderne hippies even voorstellen blogger suus 008

Heb je je wel eens afgevraagd waarom er ‘real-life speurneus’ in mijn bio staat? Ik leid namelijk een soort dubbelleven. De ene dag schrijf ik over de Hippie Hotspots van Tilburg, de volgende dag onderzoek ik misdrijven. Als forensisch laborant maak ik vingerafdrukken zichtbaar en doe ik DNA-onderzoek. Maar onder mijn labjas natuurlijk altijd wél een paar hippieboots!

Omdat ik op mijn werk veel met ellende in aanraking kom, was ik blijkbaar onbewust op zoek naar iets dat some positive vibes in mijn leven kon brengen. Een soort compensatiebehoefte? Moderne Hippies bleek in ieder geval de match made in heaven. 

moderne hippies voorstellen bloggers suus 009

Mijn allergrootste passie is fotografie. Na een basiscursus op mijn werk was ik verkocht en sindsdien verslind ik websites over camera-instellingen en droom ik urenlang weg bij bijzondere Instagram-feeds. Voor mij is de ontspanknop echt a save button for the mind’s eye. Door foto’s blijven mijn mental pictures levendig en herinner ik me veel meer.

Ik fotografeer met een Nikon spiegelreflexcamera en als het kan, gebruik ik mijn lievelingscombi: een 50mm objectief met een diafragma van 1.8. En als ik geen gebruik maak van mijn camera, dan krijg je dus crappy foto’s, zoals hierboven :-).

moderne hippies even voorstellen blogger suus 010

In 2015 ben ik ook begonnen met yoga. Ik volg op mijn yogaschool Vinyasa lessen en doe thuis regelmatig (een deel van) de Ashtanga serie. Sinds ik vorig jaar op yogareis in Sri Lanka ben geweest, verdiep ik me steeds meer in de yoga-levensstijl. Over een paar weken sta ik weer elke dag tweemaal op de mat in het prachtige Mandala de Masca in Tenerife. Daarnaast ben ik enorm goed in lui op de bank liggen én doe ik aan kickboksen. Weer die compensatiedrang? Of zal ik het maar gewoon ‘altijd op zoek naar de balans’ noemen?

Onwijs bedankt voor de lieve reacties op Zoë’s artikel ‘Teamwork makes the dream work’.
Het voelt als een hele fijne warme deken en ik heb daardoor nog meer zin in deze mooie samenwerking!

Liefs, Suus

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram