Met de wind door mijn haartjes en een biertje in mijn hand fietste ik afgelopen weekend naar A Day At The Park. Het is voor mij alleen al een feest om met mooi weer door het Amsterdamse Bos te fietsen, maar hierdoor werd de route natuurlijk nog iets leuker gemaakt. Het is een stukje doortrappen vanaf mijn huis, maar de route vind ik super. De geur van bomen en bloempjes: heerlijk. Elke keer als ik door dit bos fiets verbaas ik mij er over dat er zo’n fijn stukje natuur zo dichtbij de stad is.

Festival Report A Day At The Park 1

Festival Report A Day At The Park 2

Aangekomen bij het festivalterrein kreeg ik gelijk een goede indruk van de bezoekers van A Day At The Park. Van mannen met ontblote bovenlijven, tribaltattoeages en hele grote spierballen, tot dames die misschien net iets te lang onder de zonnebank hebben gelegen. De driekwart legging en de BH-loze outfits bleken ook bezig met een revival. Ik begaf me met veel plezier tussen dit kleurrijke en gemêleerde gezelschap.

Festival Report A Day At The Park 4

Festival Report A Day At The Park 9

Festival Report A Day At The Park 11

Festival Report A Day At The Park 6

Ik durf van mijzelf best te zeggen dat ik een doorgewinterde festivalganger ben. Maar A Day At The Park is anders dan wat ik gewend ben en had verwacht. Wellicht komt dit omdat de festivalletjes die ik normaliter bezoek iets alternatiever zijn of er wordt daar minder commerciële house gedraaid. Begrijp me niet verkeerd, want ik vond dit enig. Ik heb mijn ogen uitgekeken en enorm genoten van álle mensen. Het was weer eens wat anders.

Mr. Polska gaf toch wel de meest uitgesproken show van deze heerlijke dag. Met veel energie van het publiek wist hij er een feestje van te maken. Toen er tientallen kussens de lucht in werden gegooid en er een flink kussengevecht ontstond, ging het lekker los. De kussens zijn volgens mij allemaal in de strijd gesneuveld en het kussenspul vloog in het rond. Ik zat van top tot teen onder de witte wol en voelde me weer even een kleine kleuter in de ballenbak.

Festival Report A Day At The Park 8

Festival Report A Day At The Park 13

Festival Report A Day At The Park 10

Festival Report A Day At The Park 5

Festival Report A Day At The Park 14

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je de veertig net gepasseerd bent, je gewoon nog een keertje de bloemetjes wil buiten zetten. Als je dan geen zin hebt om tussen alleen maar ’tieners te staan die ja zeggen tegen MDMA’ en je het leuk vindt om Roog nog een keertje te zien vlammen, ben je bij A Day At The Park op de juiste plek.

Festival Report A Day At The Park 12

Al met al vond ik het een topdag! Ik had wel het idee dat ik de gemiddelde leeftijd flink naar beneden bracht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het terrein was leuk aangekleed, er waren aardig wat toeters en bellen: daar houd ik van. En nog eens een vuurwerkshowtje op het eind: ook super. Wellicht kom ik over 20 jaar nog een keertje terug, nadat ik zelf mijn kinderen bij opa en oma heb gedropt om nog een keertje uit mijn plaat te kunnen gaan.

Bram