Outfit Inspo // Fair Fissa

Go shorty, it’s my birthday! Daarom vandaag een fissa Look of the Week. Met een outfit die natuurlijk fair trade en ecofriendly is.

Fair Fissa - 1

Fair Fissa - 2

Fair Fissa - 3

Fair Fissa - 4

Fair Fissa - 5

Fair Fissa - 6

Jurk // ATO Berlin

Dit merk is kleur, print, happiness, flowerpower. Outfits voor een party ohne ende! ATO Berlin heeft duurzaamheid hoog op haar lijstje staan. De kleding wordt gemaakt in Portugal, wat zorgt voor korte transportroutes. Ik kocht het jurkje bij Wwen, een superschattig winkeltje in Den Haag. Fair trade info over de merken wordt hier vermeld op grote kaarten. Rank-a-brand, maar dan old skool.

Clutch // O My Bag

Alleen maar liefde voor dit mooie merk. De tassen worden gemaakt door vrouwencommunities in India. O My Bag zorgt voor opleidingen, eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden. Bovendien is het merk ook ecofriendly: O My Bag is de winnaar van de Sustainable Leather Award 2015. En niet geheel onbelangrijk, de tassen zijn PRACHTIG. (Spaarplan voor nummer 3 is reeds gestart!)

Hoed // Appel & Ei

Still my favorite second hand store!

Oorbellen // Just Trade

Dit sieradenmerk is in 2006 een project gestart om eerlijke banen te creëren voor arme mensen in de sloppenwijken in Peru, Ecuador en India. Traditionele ambachten worden gecombineerd met nieuwe handwerkskills. Het resultaat: prachtige, handgemaakte sieraden.

Armband // People Tree

We believe that fashion can be used as a tool for sustainable development, protecting people and the planet.’ De hele productieketen is 100% eerlijk en duurzaam. En zo leuk: People Tree heeft een eigen YouTube channel met video’s van de boeren, kleermakers en andere communities. Meet The Maker! Ik ben fan. And so is my wardrobe.

WAAROM zou je in vredesnaam eerlijke kleding kopen? Wel, hierom.

Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier nog meer outfit inspiratie voor een eerlijke kledingkast en lees de Fashion Revolution Tag.

5 reacties

Wendeline -

Beste Susan,
Gefeliciteerd! En wat een eer dat je WWen jurkje en hoed verkoos tot je party outfit.
We zijn al een tijd zeer bewust anders gaan inkopen en vinden het idd heel belangrijk onze klanten te informeren. Dat doen we in de winkel met de kaarten (leuk dat je dit vermeldt!) en ook via de digitale nieuwsbrief middels de rubriek ‘Groener dan je denkt’. En op facebook: aanstaande week is de weekaanbieding: 25% korting op de ecopanty’s van Swedish Stockings.
Dus… Leuk voor jou om weer eens langs te komen?

Onze duurzame merkenlijst wordt steeds langer!
Groetjes Wendeline

Iris -

Superleuke post! En van harte met je verjaardag Suus:)!

Kim -

Wauw, wauw, wauw wat zie je er waanzinnig goed uit! Gefeliciteerd ook!

Suus -

Hoi Kim,
Wat lief van jou! Dankjewel!

Manja -

Gefeliciteerd! Leuke outfit 😀

Reageer ook