Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Vintage kerstballen 1

Ik heb niet zo heel veel met het kerstfeest zelf, maar wel heel veel met etentjes, borreltjes, flauwe familiegrappen en aangeschoten avondjes met m’n beste vrienden. Zolang mensen maar bij elkaar komen, dan is het toch altijd gezellig?

Get-togethers met beste vrienden, eten bij families, kerstmarkten en verjaardagen: de hele maand zit alweer propvol met gezelligheid. Reden genoeg om het huis kerstig gezellig te maken: mét een kerstboom!

Mijn kerstballen komen bij de kringloop vandaan. Waarom nieuw kopen, terwijl er ellendig veel kerstballen jaarlijks worden “weggegooid”? Zonde, zou ik zeggen. Ik scoorde er enorm goed: voor 10 euro kocht ik een mand vol pracht en pareltjes. Ik ben ervan overtuigd dat ik geen leukere had kunnen vinden als ik ze nieuw had gekocht! Kijk maar met me mee:

Vintage kerstballen 2

Vintage kerstballen 3

Vintage kerstballen 4

Vintage kerstballen 5

Vintage kerstballen 12

Vintage kerstballen 6

Vintage kerstballen 7

Vintage kerstballen 8

Vintage kerstballen 9

Vintage kerstballen 13

Vintage kerstballen 10

Vintage kerstballen 11

Zijn ze niet fantastisch?

Ik heb deze kerstballen gescoord bij kringloopwinkel Juttersdok in Amsterdam-Oost. Even je tijd nemen en goed kijken, en je vindt vanzelf de leukste exemplaren.

Nog een paar tips voor een duurzame(re) kerst:

  • Adopteer een kerstboom
  • Koop een nepboom (maar doe daar dan in ieder geval 10 jaar mee)
  • Gebruik LED-kerstverlichting!
  • Scoor je outfitje bij de vintage winkel

Denk jij er wel eens over na hoe je de kerstdagen wat duurzamer kan doorbrengen? Zo ja, heb je nog leuke tips?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.