Tweedehands Kerstballen // Verbeter de Wereld

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Vintage kerstballen 1

Ik heb niet zo heel veel met het kerstfeest zelf, maar wel heel veel met etentjes, borreltjes, flauwe familiegrappen en aangeschoten avondjes met m’n beste vrienden. Zolang mensen maar bij elkaar komen, dan is het toch altijd gezellig?

Get-togethers met beste vrienden, eten bij families, kerstmarkten en verjaardagen: de hele maand zit alweer propvol met gezelligheid. Reden genoeg om het huis kerstig gezellig te maken: mét een kerstboom!

Mijn kerstballen komen bij de kringloop vandaan. Waarom nieuw kopen, terwijl er ellendig veel kerstballen jaarlijks worden “weggegooid”? Zonde, zou ik zeggen. Ik scoorde er enorm goed: voor 10 euro kocht ik een mand vol pracht en pareltjes. Ik ben ervan overtuigd dat ik geen leukere had kunnen vinden als ik ze nieuw had gekocht! Kijk maar met me mee:

Vintage kerstballen 2

Vintage kerstballen 3

Vintage kerstballen 4

Vintage kerstballen 5

Vintage kerstballen 12

Vintage kerstballen 6

Vintage kerstballen 7

Vintage kerstballen 8

Vintage kerstballen 9

Vintage kerstballen 13

Vintage kerstballen 10

Vintage kerstballen 11

Zijn ze niet fantastisch?

Ik heb deze kerstballen gescoord bij kringloopwinkel Juttersdok in Amsterdam-Oost. Even je tijd nemen en goed kijken, en je vindt vanzelf de leukste exemplaren.

Nog een paar tips voor een duurzame(re) kerst:

  • Adopteer een kerstboom
  • Koop een nepboom (maar doe daar dan in ieder geval 10 jaar mee)
  • Gebruik LED-kerstverlichting!
  • Scoor je outfitje bij de vintage winkel

Denk jij er wel eens over na hoe je de kerstdagen wat duurzamer kan doorbrengen? Zo ja, heb je nog leuke tips?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.

9 reacties

Renske -

Wat een goed idee zeg! En wat zijn ze prachtig! One man’s trash is another man’s treasure :)
Ik heb zelf nog nooit een boom in huis gehaald omdat ik het zo jammer vind dat ze erna weggeworpen worden. Een mooie traditie is het wel, maar het gaat voor mij tegen mijn principes in. Ik twijfel over hoe ik toch de kerstsferen in huis kan maken. Doe wel veel DIY’s, maak er mist nog wat groen… Tips iemand?

Renske -

En ik zie dat er een aantal tips onder het artikel genoemd zijn, oeps, overheen gelezen

Danielle -

Doe ik al jaren tweedehands kerstballen, mede omdat ze lekker betaalbaar zijn haha

Famke -

Super leuk die vintage ballen! Naast dat het beter is vind ik ze ook nog eens veel leuker. Geleefd!

Manja -

Aaah wat leuk!!! Ik had nooit een kerstboom staan, maar mijn vriend wel altijd met van die standaard ballen erin. Vond het helemaal niks, dus nu al een paar jaar dat ik mijn eigen ‘ballen’ maak. 2jaar terug van vilt, vorig jaar gehaakt en nu van papier. Maar denk dat ik ook eens tweedehands ga kijken. Ik hoorde dat je minimaal 15jaar met een nepboom, moet doen, en als je kerstboom wordt ‘hergebruikt’ dan is het zelfs 25jaar. Dus we hebben dit jaar toch weer een gewone echte. Een nepboom wordt toch ook weer van plastic gemaakt en dat is er al genoeg.

Heeft iemand nog tips voor (2dehands) ballen in Utrecht?

Denise -

Wat leuk! Hierboven de reactie van op vakantie iets scoren voor in de boom vind ik ook mega leuk!

Sabine -

Leuk dat je dat gedaan hebt! Wij hebben express geen verlichting, alleen kaarsjes, en ook geen kerstboom. Heb zelf een creatie gemaakt dat ik volgend jaar weer kan gebruiken! Heel leuk!

Shirah -

Goed idee! En het is ook juist leuk om even te zoeken voor de ballen in de boom. Ik ga deze kerst wat cadeautjes zelf maken!

Aca -

Wat een leuk idee!
Ik ben gezegend met een moeder die heel veel verschillende setjes gekleurde kerstballen heeft, dus als ik wil zou ik die ook van haar mogen gebruiken.
Verder kopen wij op vakantie altijd ‘1 ornamentje’ voor in de kerstboom. Een leuk souvenir dat weinig ruimte kost en 1x per jaar hangt te pronken in onze neppboom 😉

Reageer ook