Wij trokken op avontuur uit en sliepen voor één week in een camper van Camptoo op het heerlijke Ibiza. Onze ervaringen met één van de campers lees je hier!

Duurzaam reizen - banner

Een roadtrip maken met een (Volkswagen) busje: is het niet stiekem de grote droom van iedere moderne hippie? Door middel van het fantastische initiatief Camptoo – de AirBnB voor campers – en met een keuze uit 200 campers en meerdere mooie pick-up locaties in binnen- en buitenland, kan je deze droom nu wel héél makkelijk uit laten komen. In mei vlogen wij richting hippie walhalla Ibiza om daar ons tijdelijke huisje “on wheels” op te halen. Op het vliegveld van Ibiza werden we vriendelijk onthaald door een vriend van de eigenaar van de camper, Lucien, die ons vervolgens naar de camper reed. Het vriendelijke onthaal zette nog even voort, toen we bij hem thuis ook nog eens een gehele maaltijd voorgeschoteld kregen. Toen we vervolgens bij de camper aankwamen en Lucien vertelde over de ins & outs over de camper, begon het pas echt te dagen: deze auto is komende week ook ons ’thuis’!

Moderne Hippies x Camptoo - 1

Moderne Hippies x Camptoo - 4

Ik ben altijd een kampeermeisje geweest, maar sliep dan altijd in een klassiek De Waard tentje. De auto stond om de hoek en daardoor liep ik op de camping de campers en caravans eigenlijk altijd zó voorbij. Nooit stond ik er helemaal bij stil wat er allemaal bij komt kijken. Súper handig enerzijds, om constant je huis bij je te hebben en ontzettend flexibel te zijn in waar je slaapt. Onhandig anderzijds, door de grootte van de auto en de smalle wegen die Ibiza rijk is. Nu schijnt wildkamperen af en toe te worden gedaan op Ibiza, maar is het officieel verboden. Na wat waarschuwingen van mensen en strenge borden op de weg, besloten wij als brave Hollanders een ander avontuur op te zoeken: dé hippie camping van het eiland. Op Camping La Playa kregen we met onze camper een prachtig plekje tussen de pijnbomen. Tafel en stoelen uit de camper, bedje uitklappen en opmaken et voilà: het kampeerleven was begonnen. (Zónder toiletrol onder de arm, want die hadden ze op de camping dan weer wel.)

Hoe heerlijk was het, om de volgende morgen de grote schuifdeur te openen, de prachtige bomen te zien, de zilte lucht in te ademen en tientallen vogeltjes te horen fluiten. Om vervolgens met de camper eropuit de trekken naar het eerstvolgende dorpje of natuurgebied. En zodra we zin hadden in een hike of onze zwemspullen aan wilden trekken, we geen seconde hoefden na te gaan of we alles wel bij ons hadden: het beetje wát we mee hadden lag immers in de auto.

Met een cerveza in ons koelkastje, een keukenblok om ons onbijtje mee te maken en stopcontacten voor onze telefoons, waren we blij verrast hoe weinig ruimte we nodig hadden en toch ‘alles’ bij ons te hebben. Het kostte ons een paar dagen om écht compleet te wennen aan de ruimte en hoe alles zo praktisch mogelijk in te delen, maar toen het zover was, begonnen we te dromen over meer avontuurlijke reizen vanuit een busje. De conclusie was duidelijk: dat lijkt ons wel wat.

Moderne Hippies x Camptoo - 2

Moderne Hippies x Camptoo - 6

Camptoo vind ik een prachtig voorbeeld van een initatief waarbij de deeleconomie centraal staat en maakt het extra makkelijk te oefenen of voor langere tijd een busje naar wens te huren en zo’n avontuur aan te gaan. (Of, stel je bent al in het bezit van zo’n leuk exemplaar: jouw trots te verhuren!).

Door deze ervaring hebben we mogen proeven van het avontuur van reizen met een camper. Het lijkt ons dé ideale manier om vaker in de toekomst op reis te gaan. Zoek een paar mooie campings uit in gebieden waar je graag naartoe wilt gaan óf zoek van tevoren uit of je er zonder problemen kan wildkamperen. Of kies gewoon een mooi plekje uit midden in de natuur en blijf er staan zolang jij wilt. Die vrijheid heb je.

Slippers, bikini, handdoekje, paspoort, creditcard, check? Off you go. Heel veel meer heb je niet nodig, wanneer je je huis met je meedraagt en de wereld voor je ligt.

Heb je m’n vlog over dit avontuur al gezien? Check ‘m dan hier! (Engelstalig.)

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Ook leuk om te lezen: maak kennis met de oprichter van Camptoo: Martijn Peeters!

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Zou jij in de toekomst gebruik willen maken van Camptoo?

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.