Tijdens mijn yogareis in Sri Lanka heb ik Karin en Lot ontmoet. Ze zijn fysiotherapeut, psycholoog en beiden coach, maar vooral hele leuke vrouwen. Tijdens een wekenlange fietstocht naar Santiago de Compostela (bucketlist material!) realiseerden ze zich hoe rustig ze van binnen werden door te bewegen in de natuur. Dit gevoel wilden ze gaan delen.

Het idee: mensen laten ervaren wat écht buiten zijn doet met je energie. Ademhalings-, ontspannings- en spirituele oefeningen in de natuur, maar dan wel met een beetje luchtigheid en humor. Hun bedrijf Buitenkans was geboren.

moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-001 moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-002 moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-003

En ja, de workshops gaan altijd door. Weer of geen weer. In Nederland schijnt immers bijna nooit niet altijd de zon. Na een blik op Buienradar trek ik mijn regenpak en supersexy waterdichte wandelschoenen aan. Op naar Brabant!

We worden ontvangen in Karins huis. De poncho’s liggen al klaar. Dubbele bescherming, nooit verkeerd. We schrijven voor onszelf een intentie voor de dag op. Wat zou je vandaag willen bereiken? En dat hoeft echt niet iets groots te zijn. Dan lopen we met de groep van tien vrouwen de Bommelerwaard in. In dit prachtige natuurgebied begint de workshop. Ik heb nog geen idee wat ik ervan moet verwachten.

moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-004 moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-005 moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-007
Buienradar had weer eens gelijk. En hoewel ik natuurlijk liever in het zonnetje dan in een helse stortbui loop, merk ik dat een storm wel heel andere dingen teweegbrengt brengt dan de zon doet. We beschermen onszelf tegen de striemende regen en door de bulderende wind praten we minder makkelijk met elkaar.  Hierdoor keren we meer en sneller in onszelf.

Tijdens de wandeling doen we veel grondings- en energie-oefeningen. We ervaren zo mindful mogelijk wat het verschil is tussen het lopen op verschillende ondergronden. We worden bewust van wat we nu eigenlijk zien, horen, ruiken, voelen en proeven. We merken ineens duidelijk het contrast tussen een oefening onder de bomen in het bos en dezelfde oefening op het strand aan het water.

Oh, en tussendoor redden we ook nog even een baby-eendje. Een slachtoffertje van de storm? We geven haar water en heul veel liefde en ze wordt aan het eind van de dag geadopteerd door Karins kip. #lifesavers

moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-006 moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-006a

moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-007a moderne-hippies-buitenkans-opladen-in-de-natuur-008

Na elke oefening schrijven we de woorden op die als eerste in ons opkomen. De begrippen ‘vrijheid’, ‘loslaten’, ‘rust’ en ‘eenheid’ worden uitgesproken.

Zo fijn. Op een doodnormale doordeweekse dag word je weer even met beide benen op de grond gezet. Waar sta je in het leven? Hoe gaat het met mij? Doe ik de dingen die goed zijn voor mij? Dagen als deze zijn cadeautjes voor jezelf. Je leert praktische oefeningen die je ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Ook zin om te ervaren wat de elementen met je doen? Naast wandelingen in de natuur organiseert Buitenkans ook stilte-, labyrinth- en strandwandelingen. Check de agenda op hun website!

Ik heb deze workshop gekregen. Dankjewel Karin en Lot!

Liefs, Suus

Check alle artikelen van mij hier!

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.