Al een tijdje kunnen jullie de zoektocht van Zoë en mij naar fair fashion volgen. Het voelt goed en ik sta nog steeds 100% achter mijn beslissing. Toch is er ook een lastig puntje: tijdens de omschakeling van fast naar fair heb ik mijn kledingstijl volledig moeten hervinden, en eigenlijk ben ik nog steeds zoekende. Het aanbod eerlijke kleding is nou eenmaal veel beperkter en minimalistischer.

Daarom kocht ik het boek The Curated Closet en ga ik daar volgend jaar mee aan de slag. Hopelijk heb ik eind 2018 dan ook zo’n perfecte capsule wardrobe zoals elke fashion blogger tegenwoordig heeft… but I guess not 🙂. Ook heb ik een kleuranalyse laten doen, om erachter te komen welke kleuren mij goed staan. Vandaag een snow white OOTD: grotendeels tweedehands met een eerlijke jeans en mijn nieuwe hippieboots! (Niet geheel volgens het kleuranalyseadvies, maar ach.)

Processed with VSCO with c4 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Uitgelicht

Boots // Kindred Spirits

Een van de weinige eerlijke én mooie schoenmerken die ik tijdens mijn fair fashion jacht heb gevonden: Kindred boots. Ze worden met de hand gemaakt van oude Turkse kilimtapijten en elk paar (zelfs elke schoen!) is dus uniek. Het atelier zit vlakbij Istanbul en wordt gerund door een Turkse familie. Deze boots zijn van de nieuwe collectie: Jamie Ankle Boots. Een heel nieuw model, maar wel met het mooie etnische motief. Ook de drie andere Jamies zijn beauties trouwens. Je kunt ze online shoppen, maar nog leuker is om alle modellen, kleuren en printjes te passen in hun flagship store in Amsterdam!

Jeans // Nudie Jeans

Op de website van het Zweedse merk Nudie staat the naked truth about denim: Nudie gebruikt 100% biologisch katoen, voelt en gedraagt zich sociaal verantwoordelijk voor goede arbeidsomstandigheden en is volledig transparant over zijn productieketen. Ook heeft Nudie repairshops, waar je je jeans gratis kunt laten repareren en jouw oude spijkerboek kunt inleveren, zodat deze gerecycled kan worden. Oké, deze shops zitten nog niet in Nederland, maar toch heel tof. Dit model is Skinny Linn in de kleur Shadow Haze en zit fan-tas-tisch.

Oorcuff // By BIEK

Jaaaa! Duurzame sieraden. Eindelijk! By BIEK maakt sieraden van gerecycled koper. Ze worden gevormd met een zichtbare hamerslag, waardoor elk kunstwerkje uniek is. Koper oxideert, dus langzaam verkleurt het koper naar een donkere, minder glanzende tint, meer een vintage look. Vind je dat lichtere toch mooier? Een beetje citroensap herstelt de kleur. En extra leuk: zelfs de verpakking is van gerecycled vilt.

Hoed / jas / jasje / shirtje – Appel & Ei // Ringen – San Juan Markt, Ibiza

Liefs, Suus

De Jamie boots heb ik gekregen van Kindred Spirits. Dankjewel!

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Instagram.