Vandaag begint de Nationale Week Zonder Vlees! Isabel (van De Hippe Vegetariër) is deze actie vorig jaar gestart met als doel dat een flexitarisch eetpatroon de standaard moet worden in Nederland. Wanneer je als volwassene namelijk een week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 13,3 kg CO2-eq (=76 kilometer autorijden) en 770 gram vlees. Laat staan als je de week wat uitbreidt ;-).

Inmiddels doen al meer dan 50.000 mensen mee! Als je je (gratis) inschrijft, krijg je een link naar het Week-Zonder-Vlees magazine, met informatie over de vleesconsumptie, plantaardige eiwitten en meer dan dertig recepten. #nospon trouwens, ik word gewoon altijd heel blij van dit soort initiatieven!

Ik eet nu drie jaar geen vlees en vis meer en ben altijd op zoek naar nieuwe vega(n) gerechten. Laatst maakte ik een vegan poké bowl. Ik dacht dat deze zonder vis wat flauw zou smaken, maar hij was goddelijk! Tijd om dit simpele recept te delen dus.

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • sushirijst
  • 1/2 komkommer
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • edamameboontjes
  • zeewiersalade
  • tofu- of tempehblokjes (ik koop meestal de al gemarineerde)
  • sesamzaadjes
  • sojasaus
  • (vegan) mayonaise
Bereidingswijze:
  • Kook de sushirijst volgens de verpakking en laat het afkoelen
  • Bak de tofu/tempehblokjes op hoog vuur
  • Snijd de wortel en komkommer in sliertjes/stukjes
  • Snijd de avocado in plakjes
  • Doe de rijst in een kom en leg de tofu/tempehblokjes en de vijf groenten er very Insta-proof op
  • Besprenkel met sojasaus, bestrooi met sesamzaadjes en top af met wat kloddertjes mayo (of niet als je het gezond wilt houden)

Itadakimasu!

modernehippies recept vegan poke bowl-1-7

Ga jij dit recept proberen?

Liefs, Suus

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.