Time for some new music… Onlangs uitgebracht, een pareltje uit het verleden of een track van een nog onbekende artiest. Playlists samenstellen, ik word daar heel blij van.

Enjoy listening.

Volg Moderne Hippies op Spotify.

En nog een extraatje die niet op Spotify te vinden is:

Toen ik het nummer Hands to love van Nathan Hawes hoorde was ik er gelijk helemaal weg van. Ik ging deze jongen even googlen en wat blijkt? Hij is nog maar 18 jaar, komt uit mijn geliefde Australië en deed mee met The Voice Australia. Ik vind hem te gek en ik verwacht dat hij zomaar eens de nieuwe Ben Howard kan worden.

Over de andere artiesten in de playlist:

Jack Savoretti, ik heb het al vaker over hem gehad. Ben verliefd op zijn stem, heerlijk rauw en hij ziet er zelf ook heerlijk uit. Ik heb het gevoel dat hij eindelijk eens gaat doorbreken, dat zou ik tof vinden voor hem. Ik ken zijn muziek al bijna tien jaar en zijn muziek wordt steeds beter. Het nummer Back where I belong is heel catchy. Hij staat 17 maart in een uitverkochte Melkweg.

Jack Savoretti – Back where I belong

JP Cooper is afkomstig uit Manchester en een bijzondere verschijning met zijn mooie, sprekende, blauwe ogen en dreadlocks. Hij combineert blues, soul, gospel met folkmuziek en dat levert heerlijke nummers op. Een van mijn favorieten zijn Closer en For the man I’ve known. Luister & geniet.

JP Cooper – Closer

St. Paul & The broken bones, lange leve Shazam. Ik was op mijn laatste dag op Bali aan het lunchen in Betelnutcafe, dit is een van mijn favoriete tentjes in het fantastische surfdorp Canggu. (Ik vertel jullie hier uitgebreid over in mijn Bali reisverslag, to be continued.) Ik hoorde dit nummer dus en had nog nooit van de band gehoord. Het is een 6-koppige band uit Birmingham met een bijzondere vocalist. Deze zanger is echt fantastisch, let vooral ook op zijn geweldige danspasjes. Wat een heerlijke plaat. Deze moet je heel hard aanzetten.

St. Paul & The broken bones – Don’t mean a thing

MDWS ken ik pas een week en wat vind ik zijn nummer Circles fijn. Een upcoming artist uit wederom Australië waar ik hoge verwachtingen van heb. Het is een intense track, goede opbouw. Benieuwd wat jullie er van vinden.

MDWS – Circles

HONNE, een Brits duo dat futuristische Londense soulmuziek maakt. Ze omschrijven hun muziek zelf het liefste als warm and sensual, late night vibes. In januari verscheen hun eerste EP waar Gone are the days mijn favoriete track van is. Leuk detail, honne is het Japanse woord voor echte gevoelens/verlangens.

HONNE – Gone are the days

Dua Lipa. Deze 20-jarige brunette uit de UK heeft een heerlijk nummer gemaakt: Be the one. Haar optreden op Eurosonic Noorderslag was een groot succes. Van deze dame gaan wij nog veel horen verwacht ik. Ik zeg hard aanzetten en dansen voor de spiegel, zoals vroeger 😉

Dua Lipa – Be the one

Loud Places van Jamie XX is alweer een tijdje uit, maar ik draai ‘m nog vaak. Er zit een fijne opbouw in dit nummer waarbij je goed kunt wegdromen. Jamie XX heet eigenlijk Jamie Smith en hem kennen we van de band The XX waarvan jullie het nummer Island ongetwijfeld kennen. Jamie besloot even een soloproject te starten en dat verloopt zeer succesvol.

Jamie XX – Loud places

Kyle Lionhart komt uit Byron Bay en laat dit nu net een van mijn favoriete plekken in Australie zijn. Ik was hier in 2009 en voelde me daar helemaal thuis. Een heerlijk hippie surfdorp met de liefste mensen en getalenteerde muzikanten. HIj treedt ook regelmatig op met Ziggy Alberts (ook uit Byron Bay) die het huiskamerconcert verzorgde van Curated met Nathan Ball uit de UK waar ik samen met Anouk bij was. Ook al zo’n mooie ervaring, waar ik nog vaak aan terugdenk. En Kim Churchill die ik heb zien spelen op Amsterdam Woods Festival, komt volgens mij ook uit Byron Bay. Wellicht binnenkort een playlist geheel in het teken van deze fijne Aussie surfspot!

Kyle Lionhart – On my Own

Liefs,
Chanou