Flavourites Live // 5 x eerlijke webshops

Soms voel je gewoon dat er een bijzonder verhaal zit achter een webshop. Zeker wanneer het als doel heeft om de wereld een beetje mooier en groener te maken. Ik ben dan ook altijd nieuwsgierig naar de chiefs van die webshops. Dat moeten wel gevalletjes ‘moderne hippies’ zijn, toch?

Vorig weekend kon ik meet & greeten met al die toffe mensen. Ik ging naar Flavourites Live, een markt waar 130 webshops hun schatten uitstallen in pop-up stores in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-01

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-06

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-05

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-03

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-04

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-07

Behalve je bankrekening plunderen voor deze real-life webshops kun je hier een handlees-consult volgen bij Joyce van Nispen, letters tekenen met een spirograaf (good old times!) bij het Papier Atelier en macramé muurhangers maken bij de Meet & Create Bar.

Ik laat mijn handen lezen en krijg te horen dat ik iets moet doen met mijn ‘nieuwe denkwijze’. Dat zijn er meer, maar voor vandaag besluit ik dat dit mijn switch naar fair fashion moet zijn. Ik kan dus niet anders dan me hier aan toe geven. Ik moét de shopjacht naar duurzame en eerlijke producten openen.  En dit is wat ik vind!

Denise werkte bij een bank, maar miste creativiteit en pure passie in haar werk. Ze begon haar eigen lifestyle merk: Fresh! Comfy jurken, warme truien en cosy vesten om de komende winter heel diep in weg te kruipen. Fresh! doet mee aan MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen. De collecties worden geproduceerd in Portugal en voldoen aan strenge milieu-eisen. Sinds Flavourites loop ik rond in een hele warme lange trui die ik niet meer uit ga doen de komende maanden.

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-08

In de outfitposts van Zoë zie je ze steevast voorbijkomen: de sieraden van Riverstones. Fair trade zilver, ecologische verpakkingen en inspirerende teksten voor elk sieraad. Via crowdfunding is eigenaresse Ronja nu bezig een duurzame fabriek te bouwen op Bali, om daar werkgelegenheid te creëren en eerlijke lonen te betalen. Beauty in it’s purest form.

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-09

Finally! Een fair & eco hoedenmerk. Daar was ik al een tijdje naar op zoek.  De hoeden van Chapeauholic worden met de hand gemaakt van 100% duurzame materialen in een familiebedrijf in Italië. En het beste nieuws van de dag: ze hebben zelfs hoeden voor mijn royale hoofdje. In maat 60!

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-12

Omdat negen (!) vriendinnen van mij zwanger zijn, raak ik al aardig thuis in de wereld van de Big Baby Business. Persoonlijk vind ik dat baby’s al helemaal stoffen zonder chemicaliën zouden moeten dragen op hun huid. En dat dacht Kitty van Eerlijke Kleertjes ook, toen ze vijf jaar geleden zwanger werd. Alleen bleek het nog niet zo makkelijk om eerlijke en schone kinderkleding te vinden. Dan maar zelf een webshop beginnen, #girlboss.

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-11

Als je eerder kunt timmeren dan lopen, is het niet gek dat je samen met je vrouw een webshop opent met zelfgemaakte meubels en opgeknapte unieke vondsten. Thijs en Mirella werken samen met kunstenaars en industrieel vormgevers. Een vereiste: zij moeten wel duurzaam werken! Stoer Design is inmiddels uitgegroeid tot een online warenhuis met handmade design, vintage woonaccessoires en andere verborgen schatten.

flavourites-live-5x-eerlijke-webshops-moderne-hippies-10

Wil jij ook shoppen, creëren en meet & greeten?
Houd dan de website van Flavourites Live in de gaten!

Amsterdam te ver weg?
In ’t oosten van het land is 10 en 11 december een soortgelijke markt: Local Treasures!

Nog een eerlijke webshop? Die van Moderne Hippies zelf natuurlijk!

Liefs,
Suus

Check hier al mijn artikelen!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.

7 reacties

Kitty -

Heel erg leuk dat je over EerlijkeKleertjes.nl hebt geschreven! :) Het was onze eerste keer bij Flavourites Live en we vonden het ook heel erg leuk. Volgend jaar weer!

Groetjes, Kitty

Denise Krul -

Wat leuk Suus dat je ons merk FRESH! zo mooi hebt neergezet. Sowieso vind ik dat je een mooie site hebt en goed kan schrijven. Mocht je in de toekomst wat samen willen doen met ons merk dan ben je van harte welkom bij ons in de studio in Naarden. Dan kunnen we je ter plekke nog veel mee laten zien, en ook over de achtergrond van het merk laten weten.
En ik ben het ook met je eens: Flavourites Live is de moeite waard, altijd een feestje om naartoe te gaan.
lieve groet, Denise

Suus -

Hoi Denise! Bedankt voor je lieve reactie! De site is van Zoe, en er is een ‘community Moderne Hippies’ die voor de site schrijft, waaronder ik! Ik ben blij dat ik jullie merk heb ontdekt, inmiddels LEEF ik echt in de Afia Jurk :-) Liefs Suus

Hailey -

Wat een gaaf evenement! Volledig gemist dat deze er was het afgelopen weekend! En wat een leuke webshops! <3 Het maakt me zo blij om te zien dat er zoveel toffe groene initiatieven zijn! Die hoeden en sieraden zijn heel erg mooi!

Suus -

Hai Hailey! Jammer dat je hem gemist hebt… maar gelukkig zijn het allemaal webshops, hihi. We vullen elkaar goed aan met duurzame shop-adresjes, zo fijn! Xx

Zoë -

Wat een TE GEKKE merken allemaal! Die hoeden – love, love, love! En wat fijn dat je ook zo’n groot hoofd hebt! Hahahahahaha.

Suus -

In Metronieuws: “De Britse onderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen hoge intelligentie en hoofdomvang en het hersenvolume.” En nu maar hopen dat dat wel een evenredig verband is :-)

Reageer ook