Als je houdt van creativiteit, fashion en wijnbars, moet je in Arnhem zijn. Door ArtEZ, de Hogeschool voor Kunsten, is dit dé plaats waar ontwerpers worden geboren en de stad bol staat van de designboetiekjes en toffe restaurants. Dit zijn mijn 6 favoriete adresjes in het centrum! (En dan ben ik nog niet eens in het hippe Modekwartier geweest.)

1. Ibiza Concept Store

Als iémand een moderne hippie is, is Jolanda het wel! Na jaren in loondienst hebben gewerkt, gooide ze het roer om en besloot vrijer te gaan leven. Nu staat ze elke zomer met haar hippietruck op Ibizamarkten en festivals aan zee. “En altijd met dezelfde mensen: één grote groep vrienden”, straalt ze. “Ik heb nu het mooiste leven dat er is.” In de hippiemarktcommunity heeft iedereen zijn eigen specialiteit. Jolanda tovert met kralen, linten en riempjes, gewone cowboylaarzen om tot de ultieme Ibiza-boots. Sinds december vorig jaar heeft ze ook een winkel vol bloemen,  vrolijke kleuren, franjes, dromenvangers: perfect om de winterdip te verslaan.

Ibiza Concept Store
Webshop / Facebook
Dwingelstraat 8

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c6 preset

2. Barefoot & More

Esther leerde Vincent kennen tijdens haar bootcamplessen. ‘Leuke gast’, dacht ze, ‘maar toch wel een beetje bijzonder dat hij altijd op blote voeten loopt…’. Tijdens hun eerste date (een blotevoetenwandeling) vertelde Vincent dat hij al 9 jaar geen schoenen meer draagt. Veel beter voor je lichaam! Esther, die al jaren kampte met enkelproblemen, besloot het ook te proberen en schafte – iets minder rigoureus-  barefootschoenen aan. Na 3 maanden en een boel spierpijn (de wenperiode), was ze klachtenvrij. Inmiddels hebben ze vanuit hun passie een barefootschoenenwinkel geopend: Barefoot & More. Hun doel: voeten weer onderdeel laten zijn van het lijf en ze sterk en soepel maken. Weg met dat stugge harnas eromheen. Ik trek een paar barefootschoenen aan en loop over de bakken met gras, kiezels en keien die in de winkel staan. En ik moet zeggen: het lijkt echt alsof je ineens een extra paar zintuigen hebt.

Barefoot & More
Weverstraat 34a

Processed with VSCO with f2 preset

barefoot moderne hippies hotspots arnhem

Processed with VSCO with a5 preset

3. Collectie De Groen

Marjolein de Groen en haar man Peter zijn beide beeldend kunstenaar en fervent kunstverzamelaar. “Hoe mooi is het dat wij andere kunstenaars kunnen steunen door hun mooie werken te kopen?” Alleen verzamelden ze zo veel dat het in een depot belandde… en juist de zichtbaarheid van kunst is essentieel. Daarom besloten Marjolein en Peter hun privécollectie tentoontestellen in het prachtige voormalige conservatorium, midden in het centrum van Arnhem. Zes keer per week geven ze rondleidingen. Meld je snel aan, want er is altijd een wachtlijst van een paar maanden! Tot die tijd kun je genieten in het bijbehorende restaurant, waar een wildplukker zorgt voor de beste kruiden uit de natuur voor op jouw lunch.

Collectie De Groen
Weverstraat 40

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with c4 preset

Processed with VSCO with a6 preset

4. Atrium – Biologisch bouwen en wonen

Een inrichting die niet uit natuurlijke materialen bestaat is als het aantrekken van een plastic jas: benauwd, niet ademend en ongezond, aldus de eigenaar van Atrium. “In woningen hangt een cocktail van chemicaliën, bijvoorbeeld uit de synthetische verf op de muur, waar we ons niet bewust van zijn.”

Atrium is een woonwinkel met enkel producten op natuurlijke basis. Hier koop je verf van kalk, isolatiemateriaal van cellulose en vloeren van linoleum. Maar ook producten die moeilijker verkrijgbaar zijn, zoals composttoiletten en grasdaken. Ik weet wel waar ik ga shoppen voor mijn nieuwe huis!

Woonwinkel Atrium
Wielakkerstraat 14

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c6 preset

5. HELLO. urban jungle & store

Eigenaresse Sjarai volgt altijd haar intuïtie en doet alles waar ze gelukkig van wordt. En hoe fijn voor ons, want daarom kunnen wij nu eindeloos struinen in dit fantastische winkeltje. Je vindt er niet alleen plantjes, boeken, vintage kleding, woonspulletjes en sieraden van haar eigen label Mr. Snorr, maar ook bijzondere spullen van kleine ondernemers en ontwerpers. Hebberig word je er wel van.

HELLO. urban jungle & store
Klarestraat 1a

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

6. Mimint – Biomarket

Toen Milou 19 was, nam ze een tussenjaar en besloot een biologische winkel te openen: Mimint.  Inmiddels is ze 23, is ze verhuisd naar een groter pand, werkt haar moeder bij haar en is dat jaar dus wat verlengd.

Wat ze verkoopt? Olijfolie van een bevriende Italiaanse boer, honing van haar oom die imker is en sambal van de Indonesische buurvrouw. Overal in de winkel zijn schattige hoekjes: van grote potten en vaten voor onverpakte producten tot een klein vintage winkeltje. Haar droom? Een vitrine vol met zelfgebakken vegan taarten. Maar tot die tijd is het ook zéker de moeite waard om hier langs te gaan!

Mimint
Turfstraat 15

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Met wie ga jij de hippie-hotspotstour in Arnhem doen?

Liefs, Suus

Deze al gelezen? 5 x Hippie Hotspots in Tilburg en 7 x Hippie Hotspots in Eindhoven
Meer Moderne Hippie hotspots vind je hier!

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.