‘Leave nothing but sandcastles.’ Dat zou dit jaar het thema van Surfana kunnen zijn. Dit hele fijne festival tilt duurzaamheid namelijk weer een leveltje hoger!

Surfana?

‘Imagine a festival in the middle of the dunes where it is al about love, passion and freedom. Learning new things, enjoying great music, food, clinics and vibes.’

Surfani’s relaxen, dansen, mediteren, surfen en kamperen dit jaar op 8, 9 en 10 juni in de duinen van Bloemendaal. Moderne Hippie Xantoucha was er vorig jaar en schreef er dit prachtige artikel over.

surfana x moderne hippies-1-6

surfana x moderne hippies-1-5

surfana x moderne hippies-1-7

Surfana was dus al zo fijn, en nu ook nog eens heel lief voor de wereld. Hoe ze dat doen?

ZERO WASTE

Surfana streeft dit jaar naar een zero waste festival: zo weinig mogelijk afval produceren en het afval dat er wel is, recyclen. En dus gebruiken ze precies nul wegwerpartikelen, zoals plastic bekers. Gerookte peuken mogen in speciale palen, dan worden de filters hiervan gebruikt als voer voor 3D-printers!

GERECYCLED DECOR

De toffe aankleding van Surfana bestaat uit gerecyclede materialen, en dan voornamelijk uit hout dat eigenlijk weggegooid zou worden. Rescue the wood! Afwerking, het bedrijf dat zorgt voor de chille uitstraling van Surfana, gaat langs bedrijven om afvalhout te verzamelen en maakt hier handgemaakte producten van. En dit doen ze ook nog eens samen met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat hun CV een fijne boost krijgt.

surfana x moderne hippies-1-4

surfana x moderne hippies-1-2

surfana x moderne hippies-1-8

AWARENESS ART

Zes kunstenaars zullen Surfana gebruiken als open werkplaats. Ze maken verschillende soorten kunst, maar hebben één doel: bewustwording creëren voor het plastic in de oceanen dat onze aarde langzamerhand aan het verwoesten is. Je kunt anoniem een geldbedrag bieden op de kunstwerken en de hoogste bieder krijgt het mee naar huis! De helft van het geld zal naar de kunstenaar gaan, de andere naar By The Ocean We Unite Foundation.

GOOD FOOD

Het merendeel van het eten op Surfana is vegetarisch of vegan. Het vlees dat er is, is biologisch. Je krijgt je John Lemon curry, kokosnootpannenkoek of bami met tempeh op echte of biologisch afbreekbare borden. En je kunt je eigen hervulbare waterflesje meenemen en deze gratis laten vullen. Euh, andere festivals, luisteren jullie even mee?

DUURZAME CLINICS

Op Surfana kun je, behalve dansen op blote voetjes in het zand, ook clinics volgen, van persoonlijk leiderschap tot Ayurvedisch eten. En natuurlijk over álles wat mogelijk is met een surfboard!

Dit jaar zullen ook veel workshops gericht zijn op duurzaamheid. Zo leer je PULLKA (wandelen met een slee achter je aan) en ruim je al PULLKA’end het strand op. Hierna kun je met Juttersgeluk van deze vondsten sieraden en andere kunst maken. Of ga met een bioloog/chef-kok de duinen in en leer welke planten eetbaar zijn en hoe je deze with zero waste je vrienden kunt voorschotelen.

Hier vind je alle clinics en kun je je inschrijven.
surfana x moderne hippies-1-11

surfana x moderne hippies-1-12

surfana x moderne hippies-1-10

Wij waren al overtuigd, maar nu nog meer. Surfana is de plek voor de vrije geesten, creatieve denkers, surfers, yogi’s en moderne hippies on a green mission. Yes, wij zijn er dit jaar weer bij!

WINACTIE

Wil jij ook mooie herinneringen maken op Surfana 2018? Misschien goed om te weten dat de weekendtickets over de toonbank vliegen!

Liever één dagje chillen? Kan ook. En lucky you, Moderne Hippies mag 2 x 2 dagkaarten (8, 9 of 10 juni) weggeven! Wat je hier voor moet doen? Niet eens zoveel: laat hieronder een comment achter waarom jij dit jaar naar Surfana wilt. As easy as that.

De winactie sluit zaterdag 2 juni 2018 om 23:59 uur. De winnaars krijgen daarna een persoonlijk bericht. Succes!

* Gefeliciteerd Carola en Maaike! Jullie krijgen zo snel mogelijk een mail! *

Liefs!

Meer festivalartikelen lezen? Hier vind je ze allemaal!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.