Surfana 2018: duurzamer dan ooit (+ win 2 tickets!)

‘Leave nothing but sandcastles.’ Dat zou dit jaar het thema van Surfana kunnen zijn. Dit hele fijne festival tilt duurzaamheid namelijk weer een leveltje hoger!

Surfana?

‘Imagine a festival in the middle of the dunes where it is al about love, passion and freedom. Learning new things, enjoying great music, food, clinics and vibes.’

Surfani’s relaxen, dansen, mediteren, surfen en kamperen dit jaar op 8, 9 en 10 juni in de duinen van Bloemendaal. Moderne Hippie Xantoucha was er vorig jaar en schreef er dit prachtige artikel over.

surfana x moderne hippies-1-6

surfana x moderne hippies-1-5

surfana x moderne hippies-1-7

Surfana was dus al zo fijn, en nu ook nog eens heel lief voor de wereld. Hoe ze dat doen?

ZERO WASTE

Surfana streeft dit jaar naar een zero waste festival: zo weinig mogelijk afval produceren en het afval dat er wel is, recyclen. En dus gebruiken ze precies nul wegwerpartikelen, zoals plastic bekers. Gerookte peuken mogen in speciale palen, dan worden de filters hiervan gebruikt als voer voor 3D-printers!

GERECYCLED DECOR

De toffe aankleding van Surfana bestaat uit gerecyclede materialen, en dan voornamelijk uit hout dat eigenlijk weggegooid zou worden. Rescue the wood! Afwerking, het bedrijf dat zorgt voor de chille uitstraling van Surfana, gaat langs bedrijven om afvalhout te verzamelen en maakt hier handgemaakte producten van. En dit doen ze ook nog eens samen met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat hun CV een fijne boost krijgt.

surfana x moderne hippies-1-4

surfana x moderne hippies-1-2

surfana x moderne hippies-1-8

AWARENESS ART

Zes kunstenaars zullen Surfana gebruiken als open werkplaats. Ze maken verschillende soorten kunst, maar hebben één doel: bewustwording creëren voor het plastic in de oceanen dat onze aarde langzamerhand aan het verwoesten is. Je kunt anoniem een geldbedrag bieden op de kunstwerken en de hoogste bieder krijgt het mee naar huis! De helft van het geld zal naar de kunstenaar gaan, de andere naar By The Ocean We Unite Foundation.

GOOD FOOD

Het merendeel van het eten op Surfana is vegetarisch of vegan. Het vlees dat er is, is biologisch. Je krijgt je John Lemon curry, kokosnootpannenkoek of bami met tempeh op echte of biologisch afbreekbare borden. En je kunt je eigen hervulbare waterflesje meenemen en deze gratis laten vullen. Euh, andere festivals, luisteren jullie even mee?

DUURZAME CLINICS

Op Surfana kun je, behalve dansen op blote voetjes in het zand, ook clinics volgen, van persoonlijk leiderschap tot Ayurvedisch eten. En natuurlijk over álles wat mogelijk is met een surfboard!

Dit jaar zullen ook veel workshops gericht zijn op duurzaamheid. Zo leer je PULLKA (wandelen met een slee achter je aan) en ruim je al PULLKA’end het strand op. Hierna kun je met Juttersgeluk van deze vondsten sieraden en andere kunst maken. Of ga met een bioloog/chef-kok de duinen in en leer welke planten eetbaar zijn en hoe je deze with zero waste je vrienden kunt voorschotelen.

Hier vind je alle clinics en kun je je inschrijven.

surfana x moderne hippies-1-11

surfana x moderne hippies-1-12

surfana x moderne hippies-1-10

Wij waren al overtuigd, maar nu nog meer. Surfana is de plek voor de vrije geesten, creatieve denkers, surfers, yogi’s en moderne hippies on a green mission. Yes, wij zijn er dit jaar weer bij!

WINACTIE

Wil jij ook mooie herinneringen maken op Surfana 2018? Misschien goed om te weten dat de weekendtickets over de toonbank vliegen!

Liever één dagje chillen? Kan ook. En lucky you, Moderne Hippies mag 2 x 2 dagkaarten (8, 9 of 10 juni) weggeven! Wat je hier voor moet doen? Niet eens zoveel: laat hieronder een comment achter waarom jij dit jaar naar Surfana wilt. As easy as that.

De winactie sluit zaterdag 2 juni 2018 om 23:59 uur. De winnaars krijgen daarna een persoonlijk bericht. Succes!

* Gefeliciteerd Carola en Maaike! Jullie krijgen zo snel mogelijk een mail! *

Liefs!

Meer festivalartikelen lezen? Hier vind je ze allemaal!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

25 reacties

Laura -

Mijn reden om naar surfana te willen is misschien wat vreemd: ik wil heel graag weer eens naar een festival, maar dan één waar ik me goed bij voel! Na mezelf in de afgelopen twee jaar opnieuw te hebben uitgevonden (en veel thuis te zijn geweest), mijn connectie met de natuur te hebben herontdekt en over/door veel bergen en dalen te zijn gewandeld, ben ik klaar om weer te dansen. Op het strand, met fijne mensen, fijne muziek en fijne activiteiten om me heen. Surfana staat al het hele jaar als een ‘misschien’ in mijn agenda… ik zou er graag een ‘jaaaa’ van willen maken!

Yasmina -

Ik wil heel graag naar dit festival toe met een goede vriendin van mij.
Het strand is echt mijn happy place, ik ben er dol op.
Ik ben sinds 5 weken bezig met een cursus Mindfulness, onderdelen van de cursus zijn mediteren en yoga. Ik zag op de site van Surfana dat er clinics worden gegeven zoals mediteren op het strand en verschillende soorten yoga zoals afroyoga. Lijkt me hartstikke leuk!
Heerlijke muziek en lekker biologisch en vegetarisch eten maken het natuurlijk helemaal af.
Dit is een festival naar mijn hart , ik hoop dat ik de kaartjes win!

Annemijn -

Wij besties ook met surfen en festivallen willen heel graag naar Surfana! Genoeg op het strand en festivals gespendeerd, maar nog niet eerder deze twee samen gecombineerd! Hoe tof zou het zijn dit voor het eerst een heel wknd op Surfana te doen! We staan liever met onze blote voeten op het zandstrand dan in de blubberige modder (zie foto) 😂! Hebben we onwijs veel zin in 😊☀✨!

Liefs Annemijn!!!

Maaike -

Wat leuk dat Moderne Hippies kaartjes mag verloten! Ook al verbaasd het me niet, want op Surfana lopen veel Moderne Hippies rond. Zelf ben ik twee keer geweest en vond deze weekenden heerlijk. Surfana is genieten!
Super goed om te lezen dat de organisatie nu nog meer gaat doen om zo duurzaam mogelijk te zijn. De initiatieven omtrent de bewustwording van de plastic problematiek maken mij al helemaal blij! Gelukkig krijgt dit onderwerp een steeds groter draagvlak, zelf ben ik hier al een hele tijd mee bezig. Zo heb ik vorig jaar tijdens mijn minor en filmpje (https://www.facebook.com/BytheOceanweUnite/videos/393423147676613/) voor By The Ocean We Unite (dit was nogal last minute en we hadden geen ervaring met vloggen :p) gemaakt. Momenteel werk ik aan het project Recycled Park.
Het lijkt me super vet om te zien wat de kunstenaars gaan doen om geld in te zamelen. Tussendoor hoop ik wat golven te kunnen pakken (met m’n surfmaatje Liselot), andere Moderne Hippies te ontmoeten en met de voetjes in het zand van de muziek te genieten!

Floor -

Surfana-jaaaaaaa!

Janna -

Waaahh dat is zo vet! Zo’n goed signaal dat zo’n tof festival als Surfana er alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te zijn. Ik lever binnenkort mijn scriptie in en hoe chill zou het zijn als ik dat op Surfana kon gaan vieren? Mét een lief vriendinnetje die mij warm heeft gemaakt voor het surfen en ook bijna klaar is met haar bachelor 😀

Nathalie -

Ik zou zeker een dagkaart willen winnen. Met mijn goede voornemens om duurzame keuzes te maken zou dit festival perfect wezen! 😊

Monique Hilverdink -

Ik zou heel graag willen gaan!! Om te genieten van de mooie clinics, de muziek, het eten en de yoga!!

Brigitte -

Jaaaaaa dit klinkt supertof!! Relaxen, duurzaamheid, je ontwikkelen en creatief bezig zijn, wat een mooie combi 😍 Ik doe graag mee aan de winactie 🙏

Kiri -

Ik zit nu nog in taghazout om dus onder andere te leren surfen en tussendoor wat yoga te doen. En ik wil meeeer! In Nederland deze vibe voortzetten lijkt mij dus hemels. <3

Danielle -

Jaa fantastisch festival!
Chille sfeer, heerlijke muziek. Surfen & Yoga en nog veel meer leuke workshops. En hopelijk een zonnetje erbij! Wat wil je nog meer :)

Roos Beltman -

Jaaaa mega vette foto’s maken en genieten met mijn puberdochter. 🤘

Niels Meester -

k wil graag Floranne verrassen met kaarten voor zondag. Ze heeft namelijk nog iets te goed van mij….
Ieder jaar ben ik weer trouw te vinden op Surfana. Zo ook vorig jaar. Op het laatste moment kon Floranne helaas niet meer mee. Wel mochten we haar auto lenen om naar het festival te gaan. Helaas hebben we een beste deuk in haar auto gereden dat weekend…

Carola Meijer -

Naast dat Surfana een te gek festival is, vind ik de intentie om van Surfana een Zero Waste festival maken super. Hier wil ik graag deel van uitmaken.
Hier heb ik een kort filmpje van gemaakt, waaruit mijn enthousiasme blijkt (sorry ik zing vals :P).

https://we.tl/NLqr3PXT4x

(No time to waste – T-spoon)

I Give You My plastic Baby
I Give You My plastic Baby
I Give You My plastic Baby
I Give You, Give You, Give You, My plastic Baby

No trash 2 Waste
No trash 2 Waste
No trash 2 Waste
No trash 2 Waste

No trash 2 Waste
I’ve Gotta clean With Haste
Sorry Baby But I Have No trash 2 Waste
No trash 2 Waste
I’ve Gotta Mclean With Haste
Sorry Baby But I Have No trash 2 Waste

No trash 2 Waste – No trash
No trash 2 Waste – No trash
No trash 2 Waste – No trash
No trash 2 Waste – No trash!

Ik zou heel graag de zaterdag willen gaan :)

Marleen -

Bijkomen en genieten van al het moois op dit duurzame festival; om duurzaam in het leven te blijven staan! Na een drukke werkweek móet je even bijkomen, en geen fijner plekje in Nederland om dat te doen op 9 of 10 juni! Lijkt me echt héérlijk :)

Joyce -

Hi modernehippies!

Ik wil graag een x naar Surfana, want duurzaamheid heeft mijn groene hart gestolen. Daarnaast kan ik tijd spenderen met mijn vriendin die het heel goed kam gebruiken (overspannen) en ik ook. Gezellig samen op de fiets want ja als dat niet milieu bewust is!
Liefs!

Ilva -

Jaaaa lijkt me heer-lijk!!! Surfen, goede vibes, yoga, suppen, lekker eten en enorm trots dat ze zo met duurzaamheid bezig zijn. Super tof. Wil ik heeeeel graag bij zijn!!!

Eline -

Dit jaar ben ik met een vriendinnetje op surfvakantie geweest en helaas lukt het niet om nog een keer samen op vakantie te gaan. Het Surfana surf-festival is dan natuurlijk een fantastische uitkomst! En beide zijn we groot fan van minimalisme, dus Zero waste gaat ons ook zeker lukken.

Tessa -

Wat tof! Goed voor de natuur, maar ook voor “good” karma! 🙏🌈 Ik zou hier met shannon, een goeie vriendin, heen willen. Om haar kennis te laten maken met deze mooie wereld en fijne mensen! 💟🌊

Fran Prenen -

Surfen gaat over het een worden met de natuur: een muur van golven doet er alles aan om jou tegen te houden, je hebt pijn in je armen, snakt naar adem na de zoveelste duckdive, maar dan bereik je uiteindelijk de line up.. Je komt als hebt ware in een meditatie vibe terecht, wachtend en starend naar de oneindigheid van de oceaan… Jouw gedachten gefocust op maar 1 iets: die perfecte golf pakken.

Dan zie je opeens een muur vormen, dit is jouw kans! Met alle macht peddel je, en nog harder en nog harder!! Ja, het is de moment om op te staan! En op dat moment gebeurt er iets magisch… Op dat moment sluit de natuur zijn armen rond jou heen. Niks doet er mee toe, behalve jij en de golf.

Surfen is eigenlijk een weerspiegeling van het leven.. hoe moeilijk de tocht ook kan zijn, diegene die doorzetten, worden op het einde van de rit beloond!

Eline -

Wauw, wat een toffe winactie! Naast dat ik nu al het allergelukkigst ben wanneer ik op een surfplank of yogamat sta, lijkt het me geweldig als ik dit ook nog eens kan afwisselen met lekkere vegan maaltjes en dansen op het strand! Hiermee ook bijdragen aan een schonere wereld is natuurlijk helemaal dé perfecte combi 💚

Inge -

Surfana is mijn ideale festival, met alles waar ik zo blij van word en mijn moderne hippie hart sneller van gaat kloppen. Horen dat ze dit jaar zero waste gaan MADE MY DAY. Ik zou heel graag met mijn zus onze festival zomers willen herbeleven, helemaal in de stijl die nu bij ons past. Ik kijk nu al uit naar die clinics! Oke naar alles eigenlijk haha

Manon -

Wat ziet dit er fantastisch uit. Ik ben al een tijdje bezig met zero waste en het gaat heel erg goed. Ik zou graag naar Surfana gaan omdat ik heel erg van festivals hou en dit heel erg bij mijn levensvisie past.

Lene -

Ik zou heel graag met mijn man en 5-jarige dochter willen gaan.
Het zou haar eerste festival zijn en zeker niet haar laatste…….
Ook zou ik idee mee kunnen nemen voor het project duurzaamheid in de zorg, van het Regio College Zaandam.

Mara -

De zondag van surfana zou me super leuk lijken, om zo toch nog een dagje mee te pakken. Ik schreef dit jaar mijn scriptie over duurzaamheid in de evenementenbranche, dus het zou daarnaast ook heel leuk zijn om te kijken wat ik hiervan zal terugzien, en surfana is ongetwijfeld een wereld vol inspiratie, waar ik me graag een keertje in wijd!

Reageer ook