Ing, ik mag voor een blogbattle over de Franse steden en de Franse kust een weekend naar Frankrijk en mag iemand meenemen… Ga je mee?

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 17

Of ik mee zou gaan? Natuurlijk ga ik mee!
Dat we tot de dag van tevoren nog niet wisten waar we heen zouden gaan, maakte mij niets uit.
Toen we klein waren zijn we enkele keren naar Frankrijk op vakantie geweest, maar vooralsnog vrij onbekend met het land en de steden daar.
Dat we naar het zuiden mochten vliegen en daar Avignon en Nîmes gingen verkennen vond ik te gek!
Natuurlijk popte het liedje over Avignon direct in mijn hoofd, maar verder had ik echt geen idee.. Jij?

Haha! Dat liedje, ja…! Dat hoorde ik pas voor het eerst toen je erover vertelde, terwijl we al in Avignon waren. Ik ken het hele liedje niet. Schijnbaar een foutje op de basisschool, of ik heb gewoon niet goed opgelet..?

Ik had verder ook geen idee hoe de steden zouden zijn. Ik zag een mooie brug op Google Afbeeldingen en dacht: daar wil ik heen. Weet je nog dat ik je dat verhaal vertelde toen we uitkeken op de brug… dat Jasmijn hier vroeger altijd naartoe ging, en ze altijd van die brug sprong? En dat dat vast heel cool geweest moet zijn? Maar dat het nu niet meer kan, omdat er opeens overal hekjes op de brug stonden? En hoe diep het water dan wel niet zou moeten zijn?
Toen we thuis waren, vertelde ik haar dat ik dat weer tegen jou had verteld, maar dat we er toch wel onze vragen over hadden. Ze reageerde: “Nee man, NAAST de brug, ERNAAST!!! Hallo, als je VAN die brug springt ben je in 1 klap dood!!”
Ze sprongen dus gewoon waar wij zaten! Wat een grap!

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 3

Hmm zo zaten wij dus als twee Hollandse dames naast Pont d’Avignon met het idee dat daar vroeger mensen vanaf doken en hadden ook eigenlijk geen idee waarom die brug niet eens de overkant haalde… Goed verhaal. 😉

Ik vond het wel een heerlijk plekje om zo op vrijdagavond even te zitten. Het weer deed ook erg haar best om er het mooiste plaatje van te maken.
Jas aan, sjaal om, maar oh wat een fijn zonnetje en wat werd Avignon daar nog mooier van!

Zeker waar! Het weer was er best wel lekker. Stiekem had ik natuurlijk gehoopt op zomerse taferelen… Hallo, het is pas net herfst, het is oktober en vooral: je zit in Zuid-Frankrijk! Dat moet toch nog kunnen, dacht ik. Maar dat verschilt daar schijnbaar nogal per dag in die tijd 😉 Bummer.
Over de jaren heb ik geleerd om beter met de kou om te gaan, maar als er 1 ding is dat ik uit dat weekend heb opgestoken:
Je kunt óók van regen leren houden (ook al kregen we daar die zondag in Nîmes pas eigenlijk voor het eerst ‘last’, eh plezier, van). Van jou moest ik er gewoon eens anders naar leren kijken. De schoonheid van regen leren inzien.
De grote zus die me vertelde dat het anders kon, en gelijk heb je, maar ondanks dat blijf ik het gewoon zo moeilijk vinden.

Dit soort kleine gesprekjes en onderwerpen ‘maken’ zo’n reisje toch meer dan waar je daadwerkelijk bent, vind je ook niet? Want eerlijk is eerlijk: alles leuk en aardig aan Frankrijk, maar ik vond het stiekem veel fijner om weer eens gewoon even weg te zijn met jou!

Ja dat maakt zo’n weekend helemaal fijn! Nu wachten we niet 6 jaar voordat we weer samen weg gaan okee?

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 5

Maar uh, moeten we niet wat over Avignon en Nîmes opschrijven?
Bijvoorbeeld over de ‘Avignon Gourmet Tour’? Die al op zaterdagochtend 9 uur begon.. Even bikkelen. Maar de gezellige tourguide maakte een hoop goed én ik vond de inslag om historie te combineren met lokaal eten erg leuk.
We konden allebei geen pap meer zeggen na de tour, dus dat ontbijt bij het hotel was niet zo’n goeie zet!
Mijn lievelingshapje was de fougasse sucrée… jammie! Die ga ik binnenkort eens zelf maken.

Owww ja, saillante details! 😉 Wat hebben we er ook alweer allemaal gedaan? Twee dagen tijd, en toch bijzonder veel…

Voordat je gelijk naar de Gourmet Tour gaat op die veel te vroege zaterdagochtend, laten we ons diner bij Le 46 die vrijdagavond niet vergeten. (Nog meer eten!!) Speciaal voor ons geregeld, maar met een lege tent en 1 hele lange tafel vol bejaarden als gezelschap. Hihi.
Wel heel lekker eten trouwens en hele lieve bediening… En wijn…! Een fijne avond!

En dan die Gourmet Tour. Ik zou het ook zeker aanraden als je er wat langer zou zitten. En wat een super lieve guide. Echt leuk als je veel hebt met Frankrijk en überhaupt met ‘eten’ :)!
Nu zat ik soms wel met wat weemoed te kijken naar al die gezellige straatjes met al die gezellige shops, waar we geen tijd voor meer hadden na de tour. Niet verwacht dat Avignon daar zoveel leuks van zou hebben! Jij? 🙂 Toch een reden om weer eens terug te keren.
En dan pakken we gelijk een operavoorstelling mee in dat mooie gebouw vlak naast ons hotel… Heb je dat al eens gegoogeld? Holy shit, dat ziet er (van binnen) ook zo mooi uit!

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 1

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 2

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 4

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 11

Ik heb het ook even bekeken. Wat mooi! Pakken we de volgende keer een concert mee.
De gebouwen aan het pleintje, waar wij met het hotel aan zaten, waren sowieso een prachtig plaatje bij elkaar.
Daaromheen de smallere straatjes en heerlijke winkeltjes.. Nou ja. Heeft ons ook weer geld bespaard. 😉

Na de tour mochten we qua tijd nog even bijkomen (& verteren) in het zonnetje bij het Palais du Papes. Lekker op het trappetje zitten, genieten van het weertje en lekker mensen kijken.
Zo deden we dat vroeger ook al. Zitten en de omgeving helemaal in ons opnemen. Fijn.

Om daarna met onze mooie bolide richting Nîmes te rijden. In plaats van de snelweg kozen wij natuurlijk weer intuïtief voor een binnendoor-route.
Niet echt sneller, maar wel leuker om zo wat meer van Frankrijk en de Provence te zien.

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 15

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 6

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 7

Jaa, ‘taking the road less traveled’ en dan opeens een ‘scenic route’ meepakken… Zo goed dat je gewoon op de rotonde maar even bedacht de andere weg in te slaan. I love it!!!
Wat was dat een mooie route zeg… Fijne momentjes van een korte roadtrip!

Uurtje rijden, parkeren in het centrum, 5 minuutjes lopen naar ons hotel en daar hadden we de highlight al te pakken; de Arena!

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 12

Ja… De rust van de route werd snel genoeg verstoord door de volgende wandelroute die een kwartiertje na aankomst gepland stond. Maar wat was dat een schattig meisje hè?
Ik begreep alleen geen snars van wat ze zei. VolUNters – what?! (Volunteers). Gelukkig leek het op mij over te komen dat jij het heel goed begreep allemaal, dus vertel!

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 8

Inderdaad, laat Frans-Engels nou net de taal zijn die ik wél goed beheers! Haha.

De geschiedenis van het Romeinse Amfitheater is wat droog om hier te beschrijven, denk ik.
Maar de link naar het Colosseum is natuurlijk zo gelegd. Het theater in Nîmes is namelijk niet eens heel veel kleiner dan die in Rome en die in Nîmes is zelf nog completer.
Iets waar de gids erg trots op was. Alhoewel de toren mist en er voor de onderste ring een nieuwe tribune gebouwd is, was het best indrukwekkend.
Ze hebben het volledig aangepast op het huidige gebruik. Wat logisch is natuurlijk. Een opera, theaterstuk en zelfs nog echte stierengevechten.
Daar moesten we allebei even bij slikken merkte ik. Oké, het is hun traditie, het gebeurt legaal en er gaan geen stieren dood… maar we konden niet veel empathie opbrengen.

Nee inderdaad, dat was best wel een bizar feitje! In Frankrijk is het illegaal, maar omdat dit een ‘traditie’ is in Nîmes mag het alleen daar wel. Toch?

Ja, er is dan sprake van een ‘ononderbroken lokale traditie’.
Jaarlijks is er een feestweek in Nîmes, de Feria, waar een miljoen mensen op af komt. Goeie (toeristische) business dus.
De locals zijn het gewend en vieren feest, maar de rest van Frankrijk staat nog steeds niet achter stierenvechten hoor. Ik ook niet.
Maar de Arena was erg mooi en ik kom er dan liever voor een opera.

Daarna liepen we door de, weer smalle, straatjes. Op elk pleintje, terrasjes, hele families. Wat een gezellig zaterdagmiddag.
Wij liepen er voorbij en gingen naar het museum. Want, lezersvraag; wat zou Nîmes nou met denim te maken hebben?? 😉

Door mijn werk bij Sissy-Boy en enkele presentaties bij GSUS, was ik al op de hoogte.
Maar jij hoort nu ook de Nîmes in denim hè?

Jaa, echt NOOIT geweten. Blijf het bijzonder vinden dat er niet een of ander tof spijkerbroekenmerk uit Nîmes komt.
Je merkte wel lichtelijke frustratie bij het meisje van de tour, dat iedereen van de wereld denkt dat mr. Levi het heeft uitgevonden in Amerika. Hihi.

En dan de rest van die tour… Die prachtige laan richting het park. En het park zelf! Echt een super mooi stadje 🙂 Dat konden we wel concluderen denk ik.
Volgende keer met een zonnetje en misschien ietsje langer, denk je ook niet?

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 16

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 10

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 13

Ja lijkt me een goed idee! En dan gaan we op zaterdagmiddag tussen die families op het terrasje zitten en een super gezellig restaurant opzoeken 😉 Thanks dat ik mee mocht sis! Heb van Frankrijk en weer als vanouds van jou genoten.

Ik ook van jou. Dat eigenlijk nog wel het meeste. Fijne gesprekjes, kleine momentjes. Love you!!!

❤️💋

Travel Diary Zussenweekend Frankrijk 9