Ik ben vreemdgegaan.

Tenminste, zo zou je het kunnen opvatten. In de liefde zijn er geen garanties en is niks zwart-wit, dat blijkt maar weer.

Ik weet zeker dat mijn liefde mij vergeven heeft en gelukkig zien we elkaar nog elke dag. Ze vindt het niet erg om me te delen, dat heeft ze de afgelopen maanden wel bewezen en ik gun anderen ook haar warmte en diversiteit. Dat is toch eigenlijk waar het om draait in de liefde: elkaar vrijlaten, dingen delen en samen herinneringen maken.

Wie deze liefde is? Je kent haar ongetwijfeld vanuit verhalen van anderen of wellicht heb je zelf ook weekendjes met haar doorgebracht, samen sangria gedeeld op bruisende terrassen of gepicknickt in het park.

Zij is een stad. De stad waar ik twee jaar geleden tijdens een korte sabbatical mijn hart aan verloor en waar ik begin vorig jaar naartoe verhuisde. Het was een leap of faith, voor hetzelfde geld was mijn sabbatical slechts een vakantieflirt, maar ik besloot een one-way ticket te boeken en mijn hart te volgen naar het prachtige Barcelona.

Een jaar geleden schreef ik haar nog deze liefdesbrief, maar wat kan er veel veranderen in een jaar. Inmiddels woon ik namelijk samen in Girona, met mijn Catalaanse prins. Die overigens niet op het witte paard zat, maar in een tof VW-busje reed. Gelukkig is hij niet jaloers op mijn andere liefde, al was hij wel bang dat ik haar zou gaan missen zodra ik in Girona zou wonen. Niets is minder waar. Gek hè? Ik denk dat het komt omdat ik nog elke dag afreis naar Barcelona voor mijn werk. Het voelt echt alsof ik nu het beste van twee werelden te pakken heb: de levendigheid van de stad en de overweldigende natuur en rust rondom Girona.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Ik leerde mijn prince charming in april kennen en de maand erop nam hij me voor de eerste keer mee op een roadtrip langs de prachtige Costa Brava, samen met zijn sidekick Dex, een superlieve Border Collie. We ontdekten verborgen baaitjes, dwaalden rond in het natuurpark Cap de Creus en sliepen ’s nachts in het busje met overweldigend uitzicht over de Middellandse zee. De hoogtepunten van die eerste trip waren Cadaqués, El Port de la Selva, La Escala en Port Lligat (waar Salvador Dalí leefde en schilderde). Het weekend eindigde in Girona, waar toen het jaarlijkse Temps de Flors plaatsvond. Van het historische centrum en de tuinen achter de kathedraal tot aan de gekleurde huisje langs de rivier, alles was versierd met prachtige bloemen, het was alsof ik letterlijk in een sprookje was beland. Ik vond Girona betoverend die dag, maar als je me toen had gezegd dat ik binnen 10 maanden die kant op zou verhuizen, dan had ik je voor gek verklaard.

Van eeuwige single en stadsmeisje dat bijna elke avond wel buiten de deur at, eerst in Amsterdam en daarna in Barcelona, naar samenwonen, een man die elke dag voor me kookt (hij is nou eenmaal de betere kok van ons twee) en weekenden in de natuur, hikend en al. Het lijkt een drastische verandering, vooral voor mijn omgeving, maar op dit moment in mijn leven is dit exact waar ik wil zijn. Of is dit wellicht hetgeen dat altijd al in de sterren stond geschreven voor mij, want elke ochtend moet ik mezelf nog steeds overtuigen dat ik niet droom. Begrijp me trouwens niet verkeerd, die onrustige single, die geen festival of event wilde missen, die had ook de tijd van haar leven.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Op dit moment ben ik ervan overtuigd dat het leven je precies geeft waar je op dat moment het meest behoefte aan hebt en waar je emotioneel klaar voor bent. Wat betreft dat laatste punt is het belangrijk om niet bang te zijn voor verandering, niet bang te zijn voor het onbekende. Oude en vertrouwde patronen en routines doorbreken en af en toe van koers wisselen of de hele navigatie überhaupt van tafel vegen, kan je de meest onvergetelijke avonturen opleveren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Volg je hart en wie weet waar en met wie jij volgend jaar terugblikt op dit exacte moment.

Liefs, Anouk

Meer inspiratie nodig?
Lees dan en Fack it, ik ga wonen in het buitenland! (+ 3 tips voor jou) en 6 x Reistips voor Sevilla 

Lees hier alle artikelen van Anouk en volg haar persoonlijk op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.