Niet omdat ze zo mooi of bijzonder zijn – de meeste hebben Instagram niet eens gered -, maar wel omdat ze mij stuk voor stuk instant happy maken: mijn 10 leukste snapshots van 2017!

1. Oud en Nieuw in Nicaragua

moderne hippies mooiste telefoonfotos

Vorig jaar vierden we NYE in Nicaragua! We landden daar op oudjaarsdag en hadden een dikke vette jetlag. We zetten de wekker om 23.30 uur en sleepten onszelf uit bed om in ieder geval de jaarwisseling even mee te maken.

Maar holy moly, wat een feest! De straten waren gevuld met dansende locals en backpackers, shotjes Flor de Caña (lokale rum) werden uitgedeeld en overal was vuurwerk en klonk salsamuziek. Hier sta ik uit mijn dak te gaan zonder make-up, met bril en in het eerste het beste kledingstuk uit mijn backpack – ‘want we gaan niet echt partyen, hoor’. Deze foto is gemaakt om 04.52 uur en we gingen nog lang niet naar huis…

2. Rainbows & unicorns

moderne hippies telefoonfotos

Elk zichzelf respecterend mens heeft deze zomer op een opblaasunicorn of -flamingo rondgedobberd. Mijn vriendinnetjes en ik kwamen er in Sicilië in ieder geval niet meer van af: cocktailtje in de hand, eindeloze gesprekken, eind goed, al goed.

3. Back tot basic

moderen hippies telefoonfotos

In Costa Rica moesten mijn vriend en ik in de survival-modus. Als je geen normaal eten kunt kopen, maar wel per se die ene trekking wilt doen, zit er maar een ding op om wat brandstof binnen te krijgen: bonen eten, direct uit blik. #nomnomnom

4. Summerrain
moderne hippies telefoonfotos

Een festival in Nederland is geen festival zonder een beetje regen toch? Maar met mijn bestie onder een poncho maken die paar druppeltjes helemaal niks uit.

5. Blote voeten & buiten slapen

holiday mh-1-2
Tiny houses, een hottub in een Volkswagen Kever en een BuitenBar met biologisch eten. Als Floortje Dessing één van de eigenaren is, weet je dat je een toffe camping kunt verwachten. Wij stonden aan het begin van het seizoen op camping BuitenLand, waardoor we een heel veld voor onszelf hadden. Rood wijntje, kampvuur, e-reader, vegan BBQ, happy me.

6. Hippie Heaven

moderne hippies telefoon fotos 2017 -5

YES! Eindelijk was deze hippie op Ibiza. Check hoe blij ze is 😉

Ik schreef er trouwens twee artikelen over: deze en deze!

7. #LL17
moderen hippies telefoonfotos

Lowlands! Waar de zon nét iets meer scheen dan regen viel. Waar ik zombies ving voor LL Science. Waar ik vooral de Lima van binnen heb gezien. Waar ik in de late uurtjes mijn telefoon kwijtraakte en een held deze had afgegeven bij Lost & Found. Waar ik MHD, The Ufoslavians en Kimbala ontdekte, en Cypress Hill en The Bloody Beetroots herontdekte. Ja, ik werd wéér een beetje verliefd op Lowlands dit jaar.

8. Acroyoga (of zoiets)

moderne hippies mijn leukste telefoonfotos van 2017-6

We kregen tijdens de fantastische yogareis in Tenerife een workshop acroyoga. Meer acrobatiek dan yoga, overigens. Eén ondersteunt (the base), de ander hangt in de lucht (the flyer). Handig als er ook nog een spotter is, die assisteert en mensen opvangt als ze vallen. Als die ontbreekt, dan krijg je dus dit soort taferelen.

9. Streetart spotten

moderne hippies telefoon fotos 2017 -4

Tijdens een weekendje Londen zijn we de toffe wijk Shoreditch in Oost-Londen niet uit geweest. Streetart, hippe koffietentjes en permanente foodmarkets everywhere, maar waar ik vooral heel blij van werd, was de plek waar we sliepen: Qbic, the greenest hotel of London. Tipje!

10. Moderne Hippies gathering

moderne hippies mijn leukste telefoonfotos van 2017-2

En natuurlijk mag de Moderne Hippies community-borrel niet ontbreken! Het is een wonder dat het met zoveel reizigers überhaupt is gelukt af te spreken (nét op tijd trouwens: eentje zit inmiddels alweer aan de andere kant van de wereld!). Wat is het fijn om met likeminded mensen te borrelen, te lachen en ideeën uit te wisselen. Van links naar rechts zie je mij, Yasmin, Xantoucha, Nanda, Zoë en (een oog van) Roanne. What a lovely day! 

Voordat ik aan dit artikel begon, keek ik terug op een, voor mijn gevoel, matig jaar. Op mijn werk waren geen fijne ontwikkelingen, wat een behoorlijk negatieve stempel drukte op 2017. Toen ik voor dit artikel scrollde door mijn honderden telefoonfoto’s en de leukste selecteerde, werd ik me veel meer bewust van alle (grotere en kleinere) momenten waar ik dankbaar voor ben. Goed idee? Doe het ook! Zo kijk je, net als ik, (nog) positiever terug op afgelopen jaar.

Liefs, Suus 

Wat was jouw hoogtepunt van 2017?

 

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.