Outfit inspo // White world, black dress

In 2015 maakte ik de keuze om enkel slow fashion te kopen. Ik was dolenthousiast. Ik had het gevoel dat ik het licht zag en wilde dat met iedereen delen. Hoe had ik zo lang in een bubbel kunnen leven? Inmiddels is deze beslissing een leefwijze geworden en treedt er een soort gewenning op. Ik ken de eerlijke merken, sla alle grote ketens over en weet de goede webshops te vinden. Omdat ik er zelf minder bij stil sta, is blijkbaar mijn deeldrang hierover ook afgenomen. Oeps. Want sharing is caring natuurlijk! Daarom vandaag weer een outfit inspo met bekende en nieuw ontdekte eerlijke merken.

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.001

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.002

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.003

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.004

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.005

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.006

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.007

moderne hippies outfit inspo white snow black dress.008

Jurkje // Miss Green

THE PERFECT BLACK DRESS! Ik heb hem eindelijk gevonden: de Tencel Brigitte van Miss Green. De fabrieken van Miss Green werken volgens de GOTS (Global Organic Textile Standard) en de SAI (Social Accountability International) standaard. Dat houdt in dat zowel het proces als de grondstoffen biologisch zijn en dat onder eerlijke omstandigheden wordt gewerkt.

Tencel wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptushout en is biologisch afbreekbaar. Dit textiel heeft mede hierdoor de Europese Prijs voor het Milieu gekregen. En wat een fijne stof! Het valt soepel, is kreukvrij en tekent niet.

Ik kocht dit jurkje trouwens bij Wolf and Storm. Ken je deze vegan, duurzame en biologische webshop nog niet? Kijken!

Hoed // Chapeauholic

Toen ik voor Moderne Hippies op Flavourites Live op ontdekkingstocht ging naar nieuwe merken, kwam ik het eerlijke hoedenmerk Chapeauholic tegen. Ik was zo blij dat ze hoeden in mijn royale hoofdmaat hadden, dat ik meteen de ‘Elizabeth Perla’ heb gekocht. De hoeden worden gemaakt in een Italiaans familiebedrijf van 100% duurzaam wol.

Sieraden // Souvenirs

De armband kocht ik in Thailand. Duurzaam? Geen idee. Maar ik draag hem al vijf jaar, dus nu heeft-ie die status ook wel verdiend, toch?

De oorbellen kwam ik tegen in Cambodja. Duurzaam? Nogal! Kansarme kinderen knutselen daar sieraden van versleten autobanden. Ik kocht veertjesoorbellen in hun winkeltje en …. raakte ze meteen weer kwijt. Euhm, niet zo duurzaam. Gelukkig mag ik wensenlijstjes aan mijn reislustige vriendinnetjes mee geven en kreeg ik een nieuw paar!

Laarzen // Sendra

Serieus, hoe lang kun je op zoek zijn naar de perfecte zwarte laarsjes? Oké, ik had ook nogal wat eisen. Niet te hoog, niet te laag, wijd bij de enkels, tikkeltje boho, eerlijk gemaakt, geen standaard bikerboot, te dragen onder jurkjes én over broeken… you get my point. Maar ik heb ze!

De laarzen van Sendra worden in Spanje gemaakt en zijn puur handwerk: op de schoenen worden 250 handelingen verricht voordat ze de fabriek uit rollen.

Vest // ARMEDANGELS

Liefde op het eerste gezicht en dán mag ik het pas kopen van mezelf. Die regel heb ik ingesteld sinds ik eerlijk & duurzaam -en dus logischerwijs duurder- shop. En gelukkig viel ik bij Van Nature als een blok voor dit cosy vest. Dit pareltje bleek namelijk mijn beste winterbuddy te worden.

Ik schreef al veel over ARMEDANGELS. Dat krijg je ervan als je als doel hebt het meest eerlijke kledingmerk ter wereld te worden!

Kende jij deze eerlijke en duurzame merken al? 

Liefs, Suus

Check hier al mijn artikelen!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

5 reacties

Iris -

Wat een toffe outfit! Armed Angels is echt één van mijn lievelingsmerken. Ik vind de Sendra boots ook echt ontzettend tof!

Hailey -

Wat een ontzettend fijn artikel is dit! Jij bent prachtig, je foto’s zijn prachtig en je kleding is werkelijk prachtig! Hoe goed heb jij trouwens deze foto shoot getimed? Midden in de sneeuw! Fantastisch! Ik zou deze outfit één op één van je over kunnen nemen! Zo leuk allemaal!

Marlieke -

Jeeeeeh! Leuke vrouw, leuke post haha! Super leuk om het jurkje terug te zien dat je in de webshop kocht. Ook de andere items zijn mooi. Goed dat je fair fashion onder de aandacht brengt.

Hanneke -

Je ziet er echt tof uit! Ik dacht eerst dat je 2 outfits showde, want met dat vest oogt het echt heel anders dan zonder vest. Allebei mooi!
Ik heb het roer sinds een jaar ook helemaal omgegooid. Een maand geleden heb ik vervolgens mijn hele kast nog eens kritisch bekeken en op dit moment is 90% van mijn kleding duurzaam. De rest is tweedehands of echt al heel oud (en daarmee ook duurzaam). Het aantal kledingstukken heb ik heel fors teruggebracht. En eerlijk gezegd…ik zou niet meer anders willen. Het overzicht in mijn kast, geeft overzicht in mijn hoofd. Heerlijk.
Die hoed vind ik tof! Ik heb laatst een item weggedaan wegens gaatjes in de stof, wellicht komt zo’n mooie hoed er voor terug.
Bedankt voor de inspiratie.

Mariëlle -

Super leuk! Ik ben me er nu vooral in aan het verdiepen, vooral dat ik hier nu online ben hihi. Maar ik wil in de nabije toekomst ook graag meer fair fashion kopen!

Reageer ook