Project Portugal // #1 De droom

‘Don’t let your dreams be dreams’ is het motto van mij en mijn vriend, al voor we elkaar kenden. Drie jaar later is dat precies wat we samen gaan doen: we timmeren aan de weg om een eco-project op te starten in Portugal. Buiten leven, eten uit eigen groentetuin en dichtbij de zee wonen, is ons doel. Een ruïne op een afgelegen stuk land aan de Portugese zuidkust kopen en herbouwen, is niet iets dat je iedere dag doet. Zeker niet als het betekent dat je eerst keihard moet werken om alles te financieren. Toch is dit precies wat we deden en we wouldn’t want it any other way. In deze blogserie vertel ik jullie ons verhaal en laat ik jullie zien wat er komt kijken bij het realiseren van zo’n grote droom. Opdat het vele Moderne Hippies mag inspireren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ons avontuur begon toen we met ons minibusje de Europese kust afreden, op zoek naar goede golven, plekken om te wildkamperen en interessante eco-projecten om te vrijwilligen. Mijn vriend en ik hadden al eerder ervaring opgedaan bij verschillende eco-projecten in Europa en Azië. Wat dat me bracht, deelde ik in deze blog. Ieder project dat we bezochten, verduidelijkte voor ons hoe we ons eigen leven wilden vormgeven. Bij onze vrienden van Le Petit Poisson Vert in Bretagne (aanrader!) raakten we geïnteresseerd in bouwen met hout en stro en het maken van gifvrije verf met natuurlijke pigmenten. In Cornwall hielp ik op een biologische appelciderfarm. En in het regenwoud van Sri Lanka leerden we bouwen met modder en koeienpoep!

De kern van onze liefde voor het eco-leven bleek buiten zijn, versimpelen, eten uit eigen tuin, ruimte voor yoga en creativiteit, altijd dichtbij de zee zijn (help, mijn vriend is verslaafd aan surfen!) en anderen laten meedelen in je geluk. We genoten ontzettend van ons avontuurlijke leven als reizigers door aan verschillende projecten bij te dragen, maar een plek voor onszelf creëren is voor ons ultiem. Alleen op de vraag ‘waar?’ hadden we nog geen antwoord.

Om de plek waar we wilden wonen te vinden, hadden we geen specifieke wensenlijst, maar zochten we een specifiek gevoel. We hadden, zonder het onder woorden te brengen, besloten om net zo lang te blijven reizen tot we het écht voelden. Daarom bleven we met onze bus langs de Europese kust richting het zuiden rijden, tot alles ‘klopte’.

Dat duurde niet lang: we vielen beiden halsoverkop voor het zuiden van Portugal. Het leek een soort natuurlijk gevoel van thuishoren. De majestueuze klifkusten, de gepleisterde witte huizen met blauwe kozijnen, de olijfbomen, wijngaarden en glooiende landschappen, het kleine dorpje waar we precies alles vonden wat we nodig hadden en de slaapplekken waar we voor langere tijd wildkampeerden. We douchten onder een solar shower, kookten op een gaspitje of stookten zelf een vuurtje in het zand. Steeds ontdekten we weer nieuwe pareltjes: stranden om te surfen en relaxen, plateaus en steigers waar we yoga konden doen met zeezicht en bijzondere slaapplekken. Eén ochtend werden we vroeg wakker en mochten we een groep spelende wilde dolfijnen aanschouwen. Magisch. In de avonduren, terwijl we in, voor of op ons busje zaten en uitkeken over de meest prachtige baaien, begon langzaam het zaadje te groeien: dit zou wel eens dé plek kunnen zijn. We verkenden nog ruim zes keer een gebied van honderd kilometer rondom Aljezur totdat we besloten dat het klopte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over twee weken online: Project Portugal #2!

Deze blogserie is geschreven door Iris. Iris is een Moderne Hippie met een down-to-earth, maar ambitieuze leveninstelling. Als gepassioneerd reizigster met een voorliefde voor de zee, had ze altijd al het gevoel dat haar simpele, maar knusse thuis zich aan de buitenlandse kust zou bevinden. Ze haalt voldoening uit hard en toegewijd werken, het liefst met de handen in de aarde, diepgaande gesprekken met gelijkgestemden en alles wat te maken heeft met duurzaamheid. Ze is werkzaam als freelance yogadocente, tekstschrijfster en redacteur voor onder andere Yoga Magazine. Haar avonturen staan momenteel on hold, om in Nederland samen met haar vriend haar eco-project onder de Portugese zon bij elkaar te sparen.

Meer inspirerende artikelen vind je hier!
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

27 reacties

Zoë -

Super tof, guys!

Marjan -

Hoi jongens, leuk jullie te volgen vanuit België.. Tot next liefs

Iris -

Leuk om te horen Marjan! Deel twee staat inmidddels ook online:) Groetjes, ook van Geert!

Annemiek -

He Ier, wat leuk dat je weer blogt. Natuurlijk ken ik jullie verhaal, maar het is toch leuk je blog te lezen. Deja vue… wij nu ook weer met het busje op pad en jullie blog lezen😊 ik kijk uit naar de volgende😍

Iris -

Hihi, heerlijk hè? Voor mij is het ook leuk het op te schrijven, alles weer even herleven!

Ron -

Wat inspirerend om te lezen. Mijn vriendin en ik oriënteren ons ook in Zuidwest Portugal om daar iets op te zetten in lijn met wat we hier al doen. Heel veel succes & geniet veel en vaak. Gr Ron

Iris -

Wauw, wat super leuk! Wat doen jullie nu precies?

AJ -

Kom net terug uit Portugal. Was in een gebied 100 km ten noorden van Porto, in de buurt van Valdevez. Bijzonder groen, bergachtig en kleinschalig. Niet toeristisch en low-profile op 30 min. afstand vd zee, waar op die plek ook gesurft kan worden. Er staan veel huizen te koop voor weinig.

Iris -

Daar lijkt het me ook prachtig! Goede tip voor andere geïnteresseerden. Wij gaan nog wel eens een tripje maken in die richting:)

Iris -

Zo bijzonder om te lezen en dat jullie dit doen! <3 Ik hoop dat het fantastisch gaat worden, ik weet hoe hard je (jullie) er voor werkt. Ben benieuwd naar de volgende blogposts. Liefs!

Iris -

Dankjewel lieve Iris! Dat is helemaal waar haha, maar dan heb je ook wat:) Ik heb nog niet op je berichtje gereageerd, maar wil graag wat vooruit plannen met je! Liefs <3

Yalou // we are the earth -

Ah zo leuk! Je blijft altijd een inspiratie voor me Iris. Ik hoop dat Portugal jullie dromen helemaal gaat waarmaken en ik kijk uit naar de volgende post in de serie. (:

Iris -

En jij voor mij! Dankjewel voor je lieve reactie! Enne.. deel 2 staat inmiddels online:)!

Marjan -

Fijn om weer verder te mogen lezen over jullie gave droom. Thanx lieve Iris

Iris -

My pleasure;)!

Manon -

Ik kan niet wachten om mee te dromen over hoe jij je dromen op een fantastiche manier waar maakt! ❤️

Iris -

Ah dankjewel Manon! Lief!

Geanne | Sweet Suzie -

Wat ontzettend leuk om te horen van je avonturen in Portugal. Ik kan niet wachten om de volgende delen te lezen!

Iris -

Ah, dankjewel Geanne! Deel 2 staat inmiddels online;) hihi

Ana Seas -

Gefeliciteerd! Hoe gaaf! Ik ga deze blogseries zeker volgen. Super bijzonder om te zien hoe Nederlanders in Portugal zich thuis kunnen voelen, net als ik me hier in Amsterdam thuis voel <3 Mijn vriend heeft een soortgelijke droom dus wie weet ga ik ooit terug met hem, om ook een mooie eco-project op te starten 😉

Iris -

Hi Ana,
Thanks! Ja, Portugal is prachtig en de mensen fijn. Vind je ook niet dat de mentaliteit van Nederlanders en Portugezen overeenkomsten heeft? En ja, wie weet! :) Jullie zijn welkom om het bij ons even uit te komen proberen;)

Claire -

Waauw wat een mooi artikel! Ik ben super benieuwd naar een vervolg :) Prachtige foto’s ook!

Iris -

Hi Claire!

Wat lief, dankjewel! Ik ben blij dat jij ook weer aan het bloggen bent!
Liefs

Sharon -

Leuk!!

Iris -

Jaa, we zijn super excited:)!

Marjolijn -

Oh, yes, daar ben je weer! Superfijn om je avonturen hier te volgen, ik kijk uit naar de volgende! Liefs, Marjolijn

Iris -

Hi Marjolijn,
Wat lief, dankjewel! Liefs, Iris

Reageer ook