Zuid-Afrika: mijn grote, grote liefde. Ik heb er inmiddels zo’n 9 maanden gewoond én ben er meerdere keren op reis geweest. Inmiddels ken ik bijna iedere provincie en kan ik voor de rest van m’n leven blijven aangeven hoe bijzonder dit land is. Het is, voor mij, de wereld in één. De verschillende culturen en diversiteit in de natuur zorgen voor een perfecte mengelmoes voor een superinspirerende, avontuurlijke vakantie. Vandaag deel ik met jullie de 3 mooiste autoroutes die ik er heb gereden:

1. De Tuinroute

Als je op vakantie wilt gaan naar Zuid-Afrika, raad ik iedereen altijd aan eerst te beginnen met Kaapstad in combinatie met de ‘Garden Route’: de Tuinroute. Op die manier pak je namelijk gelijk het mooiste stukje Zuid-Afrika mee. De Tuinroute loopt langs de Indische Oceaan, tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Avontuur ten top tijdens deze trip! Tientallen olifanten spotten doe je in Addo Elephant Park. Ga kanoën in de Wilderness, maak een mooie hike in het Tsitsikamma National Park, ga surfen bij Victoria Bay en Plettenberg Bay en spot walvissen en dolfijnen bij Knysna. Rijd via Route 62 richting Kaapstad en eindig je trip natuurlijk met een wijnproeverij in de omgeving van Stellenbosch. De perfecte vakantie, I tell ya.

Hier vind je meer tips als je de Garden Route wil doen!

Autoroutes Zuid-Afrika - 11

2. Chapman’s Peak Drive

Een waanzinnig mooie route om te rijden is Chapmans Peak Drive. De route is maar 9 kilometer, maar het he-le-maal waard. Je rijdt hier zwierend langs 114 bochten van Noordhoek naar de vissersplaats Hout Bay. De meeste mensen rijden deze route vanuit Kaapstad, onderweg naar Kaap de Goede Hoop. Ik vind Kaap de Goede Hoop lichtelijk overschat, omdat iedereen simpelweg een foto bij ‘het bord’ wil nemen. Neem dus vooral de tijd voor deze 9 kilometer – heel hard mag je toch niet rijden. Je hebt diverse punten waar je kunt stoppen en waar je het prachtige uitzicht in je op kunt nemen. Ik zou aanraden overdag richting Boulders Beach te rijden – hét strand met de pinguïns – en ’s avonds de route tijdens zonsondergang terug te nemen (dus vanuit Kaap de Goede Hoop richting Kaapstad); dan rijd je langs de zee en heb je nóg mooiere uitzichten.

Hier vind je meer tips voor Kaapstad!

Autoroutes Zuid-Afrika - 10

3. De Panorama Route

Wil je een reis maken tussen Johannesburg en Kaapstad, dan moet je zeker de Panorama Route rijden. Je raadt het al: panorama’s in overvloed. Neem de Blyde River Canyon, de potholes in Bourke’s Luck, de prachtige Mac Mac watervallen en het uitzicht bij ‘God’s Window’ (wat een naam!). Daarnaast kom je tijdens deze route langs allerlei pittoreske koloniale stadjes, kunstmarktjes, verlaten goudmijnen en statige landhuizen.

Autoroutes Zuid-Afrika - 13

Maar, er is meer!

Naast Zuid-Afrika zijn er nog zóveel meer mooie routes te rijden in de wereld. FOX Reizen, verre reizen van de ANWB, maakte daarvoor dit handige top 10 lijstje! Must read! Door de moeite autoroutes die ik in Zuid-Afrika heb gemaakt, ben ik enorm van dit type reizen gaan houden. Argentinië, Canada, Amerika en Australië staan hierdoor nóg wat hoger op m’n lijstje.

Hier vind je nog meer mooie autoroutes in de wereld!

Ook leuk: sla deze playlist op met de fijnste tunes voor de perfecte roadtrip!

Liefs, Zoë

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met FOX Reizen. Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken? Stuur ons dan gerust een mailtje.