Een verzameling van boekjes, producten en events waar wij blij van worden! In deze editie vind je producten waar ik al een tijdje gebruik van maak, maar nog niet met je heb gedeeld. Shame on me!

1. E-book: Een duurzame garderobe in 7 stappen

moderne hippies hier worden we blij van -1

Ten eerste: ken je de fantastische blog Palace of Bliss al? Nee? Zeker even checken. Hailey is mijn persoonlijke fair fashion-queen. Ze schrijft over eerlijke kleding en een duurzame lifestyle en is de mastermind achter de Fair Fashion Merkengids. En nu heeft ze ook een e-book uitgebracht!

Misschien denk je er wel eens over na om je uitpuilende kledingkast te verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen. Met dit (gratis) e-book neem je je garderobe in zeven praktische stappen onder de loep. Je krijgt inzicht in je relatie met kleding, je persoonlijke stijl en de normen en waarden die jij belangrijk vindt. En tja, uiteindelijk ook de opdracht om je kledingkast eens goed uit te mesten. En tadááá: a new fair fashionista is born.

2. RECOFFEE haarolie

moderne hippies hier worden we blij van-1-3

Ben jij bekend met het cradle-to-cradle principe? In deze ontwerpfilosofie worden alle grondstoffen en materialen volledig hergebruikt, zonder dat het hun waarde verliest.

Het duurzame merk O’right past dit toe op… koffie! Van de koffiebonen wordt koffie gemaakt. Vervolgens worden van het koffiedik, haarolie en verpakkingen geproduceerd. De verpakkingen zijn dus volledig afbreekbaar. Op de compost hiervan groeien weer koffieplanten, waar koffiebonen aan groeien. And so on.

Ik vind de RECOFFEE haarolie echt  geweldig. Het is de eerste olie die mijn haar niet vet maakt, maar enkel voedt. (En trust me, ik heb véél soorten haarolie geprobeerd…) Mijn bos stro krijgt instant een gezonde glans. Handig om te weten: met een flesje van 100 mL doe ik bij dagelijks gebruik ongeveer een half jaar.

3. reWrap laptopsleeve

moderne hippies hier worden we blij van-1-4

Ooit, toen ik de artikelen van Moderne Hippies enkel verslond in plaats van schreef, las ik dit artikel over sleeves van het toffe merk reWrap. Die van mij gaat inmiddels al ruim een jaar mee en ik vind hem superfijn in gebruik. De hoes bestaat uit een dubbele laag wolvilt en wordt gesloten met een flap. Geen topbescherming, maar goed genoeg voor mij.

reWrap is een merk van Nederlandse bodem en produceert duurzame sleeves voor je laptop, iPad of smartphone. De wol is afkomstig van Merino schapen die in een natuurlijke omgeving op ecologische wijze worden gehouden. In een Amsterdams atelier wordt de daadwerkelijke hoes gemaakt door mensen met een beperking, waardoor deze mensen zich verder kunnen ontwikkelen.

En wat ik echt awesome vind: de sleeves zijn volledig biologisch afbreekbaar. Als de hoes zijn beste tijd heeft gehad, mik je hem op de composthoop!

4. Bag-again fruit- en groentezakjes

moderne hippies hier worden we blij van-1-2

Tijd om mijn plastic footprint te verkleinen! Daarom gaan mijn bag-again zakjes altijd mee als ik boodschappen doe. Ik heb twee grote zakjes (voor bijvoorbeeld appels en mandarijnen) en twee kleine (voor bijvoorbeeld citroenen en tomaten). Ik denk dat het op jaarbasis voor mij toch zo’n 500 plastic zakjes scheelt. The greatest ideas are the simplest, right?

De bag-again zakjes zijn van biologisch katoen en onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt. In de bag-again zero waste shop is trouwens nog veel meer goeds voor de wereld te koop.

De meeste caissières kijken even vertwijfeld als ze de zakjes op de band zien liggen, maar als ik het uitleg, roepen ze: ‘Wow, dit zou echt iedereen moeten doen!’

Ik heb alle producten zelf gekocht & betaald. 

Al gelezen waar Zoë blij van wordt? Hier worden we blij van #1

Je kunt Suus volgen op Instagram.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.