Een verzameling van producten, websites en events waar wij blij van worden!

  • 2% BHA gel exfoliant // Paula’s Choice

hippie favorieten moderne hippies paulas choice

Why torture your face with a scrub?’ Eén van de slogans van Paula’s Choice, een huidverzorgingslijn zonder schadelijke ingrediënten. Een van haar bestsellers is dan ook deze 2% BHA gel exfoliant. Het betahydroxyzuur (BHA) ontstopt poriën, werkt ontstekingsremmend, maakt de huid gladder en exfoliëert zonder dat er microscheurtjes in je huid ontstaan, zoals bij een scrub. Het geheim? Salicylzuur, familie van de welbekende aspirine.

En echt, dit is mijn ultieme wondermiddel! Als ik de gel een tijdje niet gebruik, merk ik het meteen: droge plekjes, pukkels, grotere poriën, rode vlekjes. Een nachtje slapen met deze gel op mijn gezicht en ik sta weer op met een glad huidje en een healthy glow.

Heb je meer een droge dan een vette huid? Dan raadt Paula huidverzorging met AHA aan. Vochtgehalte to the max! Paula’s Choice is niet 100% natuurlijk, maar wel vegan, duurzaam en dierproefvrij.

  • Cupkiezer.nl

cupkiezer x moderne hippies favorieten

De menstruatiecup is een manier om je menstruatiebloed op te vangen, net als maandverband en tampons. Alleen bevat een cup geen chemicaliën, kun je hem tot 12 uur achter elkaar dragen, is hij herbruikbaar en gaat hij 10 jaar mee!

Maar het kan zijn dat je bij de aanschaf van een menstruatiecup door de bomen het bos niet meer ziet. Verschillende merken, groottes, materialen, hardheden… Nynke besloot ons een handje te helpen en ontwikkelde de Cupkiezer. Op deze site staat, naast heel veel info, een quiz die je helpt jouw beste cup te kiezen. Je vult vragen in over onder andere je leeftijd, allergieën, de hoogte van je baarmoedermond (makkelijk zelf op te meten), de mate van je ongesteldheid en voilà: de perfecte cup voor jou. Geen samenwerkingen met merken, gewoon een eerlijk en oprecht advies.

  • Yoga Festival Amersfoort

YFA logo

Yoga & festival, sounds like a match! Het Yoga Festival Amersfoort wordt voor de eerste keer georganiseerd en het klinkt veelbelovend. Beginners en gevorderde yogi ’s kunnen zich  op 16 juni a.s. (nog meer) verdiepen in de yoga lifestyle dankzij lessen van bekende yogadocenten, lezingen en workshops (van mindfulness tot klankschalen en van mantra zingen tot voeding & stress).

Vega foodtrucks en tenten waar 7 verschillende yogastijlen worden gegeven staan in de prachtige tuin van het mystieke Eemklooster in Amersfoort. Skip een lesje en je kunt een fijne boswandeling maken. ’s Avonds voel je je zo flexibel als een elastiekje en dat komt goed uit als het feestje begint.  Want het blijft natuurlijk wel een festival!

  •  Vintage Pop-up Shop Utrecht

moderne hippies favorieten

Maak je vintage kledingverzameling compleet! Zaterdag 14 en zondag 15 april staat het souterrain van het schattige winkeltje spruyt & Ko in Utrecht bol van de tweedehands en vintage kleding. Deze week heeft iedereen haar zomerkleding (alleen van hoge kwaliteit) kunnen inleveren (vandaag is de laatste dag: hint!) en dit weekend kun je je garderobe weer aanvullen met – voor jou – nieuwe jurkjes, rokjes, shorts en topjes. Meer info? Check hier het Facebook-event. Summer, we’re ready!

  • Duurzame pantoffels // Glerups

glerups favorieten moderne hippies

Deze wolvilten pantoffels van het Deense merk Glerups doe je aan en nooit meer uit. Ze zijn megacomfy, zacht en perfect warm: nooit meer koude tenen, maar ook geen zweetvoetjes. Zelfs niet als je er met blote voeten in gaat. (Júist doen, heerlijk!) Glerups heeft afspraken op papier staan met hun schapenboeren over het welzijn en de leefomstandigheden van de dieren, de zool is van rubber of van plantaardig gelooid leer (dus geen chemicaliën) en de wol wordt met natuurlijke verf geverfd. En dan hebben ze ook nog eens de perfecte pasvorm. Geloof me, once you go Glerups, you never go back!

Liefs, Suus

* Ik heb de producten zelf gekocht en betaald.

Lees hier onze favorieten #1#2#3, #4 en #5!

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.