Een verzameling van producten, websites en events waar wij blij van worden! Deze maand maakte ik nieuwe #familygoals, werd mijn gezicht squeaky clean, verdwenen mijn wallen, ruimde ik kilo’s aan spullen op en redde ik een orang-oetan. Check mijn vijf nieuwe favorieten!

Down To Earth // Documentaire

down-to-earth

Een Nederlands gezin gaat op zoek naar Earth Keepers: wijze mensen die een spirituele verbinding hebben met alles wat leeft. Rolf, Renata en hun drie (!) kinderen reisden een jaar lang de wereld over, van het Amazoneregenwoud tot de Kalahariwoestijn, en ontmoetten stamhoofden, sjamanen en andere wijzen. Ze voerden gesprekken over de verbinding met elkaar en met de natuur, een duurzame wereld en de weg naar jezelf én maakten hier de indrukwekkende docu Down To Earth over. Als we het hebben over #familygoals…

Let the good times roll // Lush

let the good times roll lush favorieten moderne hippies

Wauw. Deze geur, jongens, deze geur. Alsof je verse cookiedough op je huid smeert. Het liefst eet je dit op, maar nog beter is het om je huid hiermee te verwennen. Let the good times roll is een gezichtsreiniger en helpt de genezing van puistjes (kaneelpoeder), gaat huidveroudering tegen (vitamine E uit mais), helpt tegen een glimmend koppie (talkpoeder) én is hydraterend (glycerine). Geen conserveermiddelen, niet op dieren getest, fair trade en biologisch. Topspul.

Concealer // Boho Green

boho concealer moderne hippies favorieten

Oeps. Zoals je ziet is ‘ie al op. Heb ik hem in ieder geval écht goed getest voor jullie! Conclusie: fantastische dekking (dááág wallen), gaat niet in je (lach!)rimpeltjes zitten en is redelijk smudge-proof. En hippie-proof! De make-up van Boho Green is 100% natuurlijk, deels biologisch en meestal vegan (sommige producten bevatten bijenwas). Dit is trouwens kleur 04: beige halé.

Weg ermee // Dennis Storm

dennis storm weg ermee moderne hippies

Thuis leven alsof je op reis bent, dat is de kunst van het minimalisme. Dennis Storm heeft zijn turbulente leven achter zich gelaten en is teruggegaan naar de essentie. Hij heeft orde gecreëerd in de chaos van zijn spullen, agenda, mailbox en sociale leven. Weg ermee is een enorm inspirerend boek over hoe je tegengas kunt bieden aan de ellendige consumptiemaatschappij. Na Marie Kondo heb ik al kilo’s aan spullen weggedaan, en nu was het weer raak. Wat een rust, een huis zonder zooi en een agenda zonder oppervlakkige afspraken.

Rainforest Soap // Orangutan Rescue

moderne hippies favorieten

Sinds ik in Borneo ben geweest en de vernietiging van het regenwoud met eigen ogen heb gezien, ben ik nog bewuster bezig met het vermijden van palmolie (mission impossible…).  Gelukkig heb ik nu in ieder geval zeep zonder palmolie gevonden: Rainforest Soap van Orangutan Rescue. Het vet dat als basis wordt gebruikt, komt in dit geval uit het regenwoud zelf! Het wordt geperst uit de noten van de tengkawangboom, een boom die juist alleen in een divers bos kan groeien.  De zeep is ontwikkeld door vier studenten van de TU Delft en wordt geproduceerd in klein fabriekje in het regenwoud op Borneo. Wil je nog meer achtergrondinfo? Kijk dan deze fantastische aflevering van Helden in de Wildernis. 

Liefs, Suus

* Ik heb alle producten zelf gekocht en betaald.

Lees hier onze favorieten #1#2#3#4#5, #6 en #7!

Je kunt Suus persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.