Een verzameling van producten, websites en events waar wij blij van worden!

In januari kon ik veilig rivierwater drinken, kreeg ik een yogatas die gemaakt is van afval, mediteerde ik met mijn ogen open en… heb ik een AWESOME winactie voor je. Check mijn nieuwe favorieten!

LifeStraw Go & Better Places

Processed with VSCO with f2 preset

Ga je reizen in een land met ondrinkbaar kraanwater en ben je he-le-maal klaar met die tientallen plastic flesjes die je dan genoodzaakt bent te kopen? Dit is je nieuwe travelbuddy! De LifeStraw Go kan 4000 liter water filteren en beschermt tegen bacteriën, parasieten, microplastics en chemicaliën. Je kan hiermee dus niet alleen overal kraanwater drinken, maar ook het water uit rivieren en beekjes. En: door jouw aankoop zorgt LifeStraw ervoor dat een kind een jaar lang schoon water krijgt!

Ik heb deze Lifestraw Go gekregen van de reisorganisatie Better Places om te testen tijdens mijn reis in Zuid-Afrika. Vooral tijdens hikes vond ik het top. Geen zware literflessen meer mee, alleen deze bidon die ik vulde in watervalletjes. Better Places heeft trouwens de ambitie om vanaf 2020 enkel nog plasticvrije reizen aan te bieden. Supergoed initiatief!

Yogatas // BlooMNatuurlijk

Processed with VSCO with f2 preset

In India wordt thee van plantages naar restaurants vervoerd in sterke, waterdichte theezakken, die vervolgens werden weggegooid. De organisatie Raghu verzamelt deze zakken en maakt hier yogatassen van! Behalve dat ‘afval’ dus wordt geupcycled, zorgt dit ook voor werk en inkomen voor twintig mensen.

Iris van BlooMNatuurlijk ontwerpt en verkoopt deze duurzame en unieke yogatassen. De tas is ruim, zodat niet alleen je mat erin past, maar ook al je andere yogastuff, zoals een waterflesje en warme kleding voor tijdens je Savasana.

Lees ook:
Mijn yogareis // Resetten in Sri Lanka

Mediteren met je ogen open // Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hansse

Processed with VSCO with f2 preset

Dit boek kreeg ik niet zomaar: eerst gingen we met de auteurs Fidessa en Kirstin 108 minuten in stilte mediteren. 108 minuten: bijna twee uur lang. ‘Kan ik dat wel? Hou ik dit wel vol? Kan ik wel zo lang stilzitten? Waar begin ik aan??’ Een samenvatting van mijn gedachtenstroom vooraf. Maar wow, wat een fijne ervaring was het. Na een stortvloed aan gedachten, werd ik na drie kwartier bevangen door rust. Wat een heerlijk begin van de dag, de week, de maand. Aanrader!

Maar terug naar het boek: het gaat over hoe je mediteren volledig in je leven kunt integreren, zodat het net zo normaal wordt als tandenpoetsen. Na hun duidelijke, simpele oefeningen ben je in staat midden in de chaos van de dag te mediteren, ook met je ogen open, zodat je in elke gelegenheid een lijntje houdt met je echte, stille zelf. Ik vind dit boek zo interessant en belangrijk. Het zorgt echt voor minder stress en onrust en voor meer compassie en vrede. Je kunt het boek hier bestellen.

Lees ook:
Hoe leer ik mediteren?

Veggieworld // Jaarbeurs Utrecht

VeggieWorld

Fantastisch voor vega(n)s, maar misschien nog wel interessanter voor vleeseters: Veggie World. Tussen Lyon en Hong Kong door, komt deze internationale beurs op 9 en 10 maart naar Utrecht! Meer dan 80 stands laten de ontwikkelingen zien op vegan gebied: niet alleen van plantbased food, maar ook dierproefvrije make-up en vegan kleding.

Vorig jaar heb ik ontzettend veel nieuwe dingen geleerd, gezien en gegeten en ben ik naar lezingen geweest van onder andere fair fashion-lover Hailey en een vegan topsporter. Tickets voor Veggie World kosten online 8 euro en bestel je hier. Laat je het me weten als je gaat?

Lees ook:
Ik kom uit de kast. Ik ben veganist. (En dat vind ik soms best lastig.)

Schapenheld // Documentaire

De Brabantse schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. Deze idealist is één van de laatste traditionele schaapsherders, maar zijn leven is verre van eenvoudig. Stijn probeert zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden door uitdijende vinexwijken en industrieterreinen. Ook krijgt het commerciële denken zijn greep op het natuurbeheer. Houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij meelopen met de kudde?

Deze docu is vanaf 21 februari te zien in de bioscopen. Op 10 en 11 juni is de documentaire ook te zien op tv bij de KRO-NCRV. Ik ga ‘m zeker kijken!

Fringe Bag // Wolf & Storm (en je kunt ‘m winnen!)

Processed with VSCO with f2 preset

Franjes, camel, faux suède, vegan & fair: hippie to the max, deze tas van Wolf & Storm! Perfect voor festivals, vakanties of om een statement maken op je werk. Je kunt de tas op drie manieren dragen (over je arm, schouder en cross body) en er zitten veel extra opbergvakjes in het grote vak.

De tas is van het merk Cri de Coeur (‘Hartenkreet’), dat in 2008 werd opgericht door Gina en Julie. Deze twee vrouwen willen de modewereld veranderen en met dit merk aantonen dat je ook ethisch- en ecoverantwoord stijlvolle schoenen en tassen kunt maken. Eigenlijk is de tas trouwens een limited edition: Cri de Coeur stopt er helaas namelijk mee.

Wil jij deze tas winnen? Gewoon, omdat het vandaag Valentijnsdag is en we allemaal wel wat extra liefde kunnen gebruiken?

  • Volg dan de Instagrampagina van Wolf & Storm
  • Volg ook die van Moderne Hippies en laat onder de foto van de tas een comment achter waarom jij wilt shinen met deze beauty!

De winactie sluit donderdag 21 februari 2019 om 23:59 uur. De winnaar krijgt daarna een DM via Instagram. Succes!

Liefs, Suus

Meer inspiratie nodig? Lees hier onze  Hippie favorieten #1#2#3#4#5#6#7, #8 en #9!

Hier vind je alle artikelen van Suus en
je kunt Suus persoonlijk volgen op haar Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.